JEDAN POGINUO, ČETVERO OZLIJEĐENIH / Rekonstrukcija stravične nesreće u Istri! Očevidac kroz suze: 'Ugledao sam mladića koji je ležao...'

Vozačicu čeka ispitivanje u tužiteljstvu koje treba donijeti odluku hoće li za nju tražiti istražni zatvor

15.12.2019.
18:33
VOYO logo

Stravična prometna nesreća dogodila se u noći sa subote na nedjelju u Labinu. Nalet automobila na terasu kafića ugasio je jedan mladi život, a četvero ozlijeđenih prevezeno je u bolnicu. Uzrok? Nepažnja, mladost ili alkohol? Ili sve troje jer automobilom je upravljala pijana 28-godišnja djevojka. 

Cijelu noć trajao je očevid unutar labinskog kafića i ispred njega. U naletu jurećeg automobila na terasu jedan mladić je poginuo, a četiri osobe su ozlijeđene. Svjedok koji je prvi priskočio u pomoć još je u šoku od svega što se dogodilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je veliki kaos..."

"Bio je stvarno veliki kaos. Prvo što sam ugledao, taj dečko koji je najbliže meni ležao, njemu sam pritrčao u pomoć, stavio mu jastuke ispod glave, polijevao ga vodom... Mislim, davao je znakove života i sve. Dao sam sve od sebe da ga održim", opisuje kroz plač Sanjin Vozila

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno nisam poznavao ni njega, ni unesrećene, ali znam mu tatu. Znam tatu tog čovjeka. Jako je dobar čovjek, izrazio bih mu sućut", rekao je Vozila na pitanje je li poznavao mladića koji je poginuo. 

Policija je brzo rekonstruirala što se dogodilo: 15 minuta prije ponoći 28-godišnja djevojka dolazeći do raskrižja najprije udara u nogostup, prelazi preko oba prometna traka, penje se na drugi nogostup, probija metalnu konstrukciju zatvorene terase i zabija se u goste. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nesreća se dogodila kad je 28-godišnja vozačica pod utjecajem alkohola od 1,37 promila upravljala automobilom neprilagođenom brzinom", kazala je Suzana Sokač iz PU istarske.  

Očevici kažu da vozačica tvrdi da joj je prolaz prepriječio drugi auto

Zbog mladića koji je na nevjerojatan način izgubio život - od jutra se pale lampioni ispred kafića. A mještani imaju na stotine pitanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morate ići većom brzinom da biste polomili čelični stup kafića. I sad je on polomljen", kazao je Labinjanin Dejan i dodao da po središtu grada uvijek netko brzo vozi i da bi policija na tome mjestu trebala češće zaustavljati vozila.

Pijana vozačica odmah je uhićena. Po tvrdnjama očevidaca, navodno je tvrdila da joj je prolaz prepriječio jedan automobil. Je li doista bilo tako, utvrdit će istraga. A prije toga, čeka ju u nedjelju u 19 sati ispitivanje u tužiteljstvu koje bi nakon toga trebalo donijeti odluku hoće li za vozačicu tražiti istražni zatvor.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđeni muškarac i dalje je životno ugrožen

Novinarka RTL-a Ida Balen javila se u RTL Danas s najnovijim informacijama o teško ozlijeđenima u ovoj prometnoj nesreći. 32-godišnja žena smještena je na Odjel traume i sada je dobro, 31-godišnji muškarac leži u šok-sobi, a njegovo stanje je stabilno. Specijalist anesteziolog iz KBC-a Rijeka Berislav Barbalić rekao je da su i muškarac i žena koji su dovezeni u KBC Rijeka zadobili teže ozlijede. Muškarac je imao prijelome donjih ekstremiteta, koštanu traumu glave i traumatsku ozljedu mozga, a kod žene je riječ o koštanoj traumi donjih ekstremiteta i glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oboje su sada dobro. Tijekom noći, nakon prijma i obrade prvo su kiriurški zbrinuti i muškarac i žena i trenutno se nalaze na ranom poslijeoperacijskom liječenju", rekao je Barbalić te dodao kako je muškarac i dalje životno ugrožen. "No stabilno je i dobrog općeg stanja", dodao je. Kada su došli u bolnicu, bili su pri svijesti, ali smeteni i dezorijentirani, ali stabilni. Očekuje da bi muškarac mogao tijekom ponedjeljka mogao biti prebačen na redovni odjel.  

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo