nova mirno počela / Rezime novogodišnje noći: slavlja protekla bez većih izgreda, petarde lakše ozlijedile dvoje djece

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U policiji kažu kako je novogodišnja noć protekla bez većih incidenata vezanih uz narušavanja javnog reda i mira i oštećenje imovine

1.1.2017.
13:13
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Novogodišnja slavlja protekla su mirno i bez većih izgreda u cijeloj zemlji. Po riječima glasnogovornice istarske policije Nataše Vitasović, zabilježena su svega dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prvi incident dogodio se u Puli u ugostiteljskom objektu gdje je 29-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola uznemiravao druge goste te je uhićen i tijekom nedjelje bit će priveden prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi slučaj evidentiran je u Rovinju, također u ugostiteljskom objektu, gdje se također 29-godišnji hrvatski državljanin fizički sukobio sa slovenskim vršnjakom. U sukob se umiješao i 50-godišnjak, no, nitko nije ozlijeđen. Protiv trojice muškaraca podnijet je optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

Tijekom noći zabilježena su četiri manja požara i to u Brijestu pod Učkom gdje je došlo do požara trave i niskog raslinja, u Kašteliru gdje je došlo do požara smeća u plastičnom kontejneru za smeće, koji je u potpunosti izgorio. U Vrsaru, na molu zapaljene su ribarske mreže, a u mjestu Bajkini na području Vižinade gorjela je suha trava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija utvrđuje okolnosti događaja s obzirom se sumnja da su posljednja dva požara izazvana neopreznim korištenjem  pirotehnike", izvijestila je glasnogovornica Nataša Vitasović. 

I iz vukovarsko-srijemske policije potvrđuju da je novogodišnja noć u županiji protekla mirno i bez narušavanja javnog reda i mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doček je prošao bez izgreda i u Splitu i okolici, no splitski su vatrogasci imali posla. posljednjeg dana Stare godine imali čak 30 intervencija od čega 20 požara na otvorenom, njihove kolege iz okolnih gradova i općina na teren izlazili desetak puta, a u Imotskom i Sinju lakše je ozljeđeno dvoje djece zbog rukovanja pirotehnikom, izvijestili su u nedjelju ujutro iz splitske policije i Javne vatrogasne postrojbe Split.

U policiji kažu kako je novogodišnja noć protekla bez većih incidenata vezanih uz narušavanja javnog reda i mira i oštećenje imovine. No, u Sinju i Imotskom prilikom rukovanja pirotehnikom dvoje djece je zadobilo lakše ozljede prstiju. U 22,30 sata vatra je zahvatila dva suncobrana, dva stola i stolicu ispred ugostiteljskog objekta na Obali hrvatskog narodnog preporoda u Splitu, a evidentiran je i požar na drvenom štandu u Kaštel Kambelovcu, te na školskoj sportskoj dvorani u Sinju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo