nesreća na moru / Ribarski brod potonuo kod Cresa, peteročlana posada spašena

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Posada nije uspjela iscrpiti more iz potpalublja zbog kvara na brodskim instalacijama pa su uputili poziv pogibelji

4.8.2016.
13:50
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Peteročlana posada ribarskog broda "Palanda" spašena je u srijedu kod Cresa zahvaljujući akciji djelatnika Lučke ispostave Rab koji su ih prebacili na sigurno s tonuće brodice, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Akciju u creskom akvatroriju koordinirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziv su zaprimili oko 15 sati zbog opasnosti od potonuća uslijed jakog prodora mora u potpalublje ribarice. Posada, naime, nije uspjela iscrpiti more iz potpalublja zbog kvara na brodskim instalacijama te su, uslijed ubrzanoga naplavljivanja i opasnosti od potonuća, uputili poziv pogibelji. Rapski spasioci su petero neozlijeđenih brodolomaca prekrcali na službeno plovilo te ih prevezli na sigurno, stoji u priopćenju.

U očevidu je dosad utvrđeno da je voditelj ribarice G.P. poziv pogibelji uputio nakon što je primijećen prodor mora u potpalublje zbog čega je brod dužine 20 metara, s oko 200 litara pogonskoga goriva, potonuo nedaleko rta Sveti Duh, s istočne strane otoka Cresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustanovljeno je da je brod potonuo na dubinu od oko 88 metara uz manje onečišćenje mora. Očevidom će se još utvrditi je li uz naplavljivanje bio u pitanju bio i dodatni tehnički kvar, dužina plovidbene linije i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo