PRIZNAO KAZNENA DJELA / Riječanin prijetio smrću djelatnicima Telekoma: i novinarima zaprijetio likvidacijom

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Riječaninu je sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci odredila istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela

28.4.2017.
9:00
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Dvadesetogodišnjak iz Rijeke smješten je u riječki zatvor, pod sumnjom da je, s bejzbolskom palicom u rukama, prijetio smrću djelatnicima Telekoma u Rijeci, te preko Facebooka prijetio miniranjem i likvidacijom djelatnicima novinsko-medijskih kuća u Hrvatskoj 24 sata, piše Novi list.

Osumnjičen je za tri kaznena djela prijetnje, a u jednom slučaju se tereti da je "većem broju ljudi prijetio da će ih usmrtiti opasnim sredstvom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnjiči se da je mladi Riječanin prvi eksces izveo u ponedjeljak navečer, oko 19.50 sati, u poslovnici Telekoma u Barčićevoj ulici u Rijeci. Tako je djelatnici koja se nalazila za pultom u jednom trenutku rekao: "Zovite mi centralu! Što su napravili, pobit ću vas!" Nakon toga je iz hlača izvadio bejzbolsku palicu te njome počeo mahati u smjeru zaposlenice ponavljajući da će sve pobiti. 

Osnovano se sumnja da je Riječanin istog dana putem svog Facebook profila i stranice proslijedio prijeteću poruku na internetsku stranicu 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo da znate, vi komičari, da će biti likvidirani, i vaše obitelji, i da će vam sjedište biti minirano i svi ćete biti pobijeni! Budite sigurni da ćete biti likvidirani svi!", napisao je pretnju. Nakon okončane policijske istrage priveden je na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, priznavši kaznena djela za koja se tereti.

Neslužbeno se saznaje, piše Novi list, kako je izjavio da je stekao dojam kako ga iz Telekoma prisluškuju i nadziru te objavljuju podatke što zadiru u njegovu privatnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psihijatrijska vještakinja pozvana je u tužiteljstvo davši mišljenje kako postoji opasnost da bi zbog duševnih smetnji mladi Riječanin mogao počiniti teže kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo