PRISJEO IM IZLET / Riječki maturanti koji su pretučeni u Puli vratili se kući, ravnatelj: 'Moramo biti sigurni u svakom hrvatskom gradu'

Image
Foto: Ilustracija/Davor Puklavec/Pixsell

Jednom maturantu izbijen je zub, drugi ima razderotinu uha koje su zadobili na prvom danu izleta u Pulu

30.5.2022.
15:54
Ilustracija/Davor Puklavec/Pixsell
VOYO logo

Maturanti Elektrotehničke škole iz Rijeke koji su napadnuti na izletu u Puli, vratili su se u Rijeku. Kazao je to za Novi list ravnatelj Mladen Stojić. Rekao je i da se nije čuo s njima, ali da je razrednica stupila u kontakt s jednim od njih.

"Koliko imamo informacije, učenici su većinom zadobili lakše ozljede, no neki su i teže ozlijeđeni. Jednom je izbijen zub, a drugi ima razderotinu uha. Učenik koji je razgovarao s razrednicom rekao je da ozljede nisu strašne i da nema potrebe za brigu. Maturanti u Pulu nisu otišli u sklopu nastavnih aktivnosti, otišli su u vlastitom aranžmanu. Dečki su se htjeli zabaviti i proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja, a, nažalost, završilo je ovako. Primio sam pozive i od pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića te od riječkog gradonačelnika Marka Filipovića, a kontaktirao me i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, kao i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin. Svi nude pomoć, a pulski je gradonačelnik najavio da će hitno poduzeti korake kako se takve situacije više ne bi događale. Svi mi moramo biti sigurni u svakom hrvatskom gradu i mjestu", istaknuo je Stojić za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da je riječ o dobrim i mirnim mladićima te da dosad nisu imali tako lijep oproštaj s maturantima. Dodao je da su, nakon što su im se nastavnici i djelatnici potpisali na majice, mirno otišli na riječki Korzo kako bi dostojanstveno proslavili kraj školovanja.

Image
SAMO JEDNA OSOBA OZLIJEĐENA? /

Policija pregledava snimke masovne tučnjave. Maturante iz Rijeke napalo duplo više pulskih mladića

Image
SAMO JEDNA OSOBA OZLIJEĐENA? /

Policija pregledava snimke masovne tučnjave. Maturante iz Rijeke napalo duplo više pulskih mladića

Zdravstveno stanje maturanata je stabilno, dok je PU istarska krajnje suzdržana u davanju bilo kakvih informacija. No, ono što su objavili jest da je pulska policija 28. svibnja oko 1.30 zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta u Puli. Nakon što je policija došla teren, utvrdili su da se fizički sukobilo više osoba. Nitko od sudionika u tom trenutku nije zatražio liječničku pomoć, a jedan 18-godišnjak naknadno je otišao u pulsku bolnicu gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Iz PU istarske su istaknuli i da policija nastavlja utvrđivati sve okolnosti događaja i traži počinitelje, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad je osudio i pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

"Opet se moram ispričavati zbog skupine mladića koji su svoje frustracije ispoljili na ovoj djeci. Ne znam do kada i kako. Žao mi je kao gradonačelniku grada u koji ljudi dolaze živjeti i ostati. U gradu u kojem je svatko dobrodošao, sada već niz ovakvih sukoba. Ispričavam se svima! Od policije očekujem da privede sve te huligane. Govorim ovo kao gradonačelnik i kao roditelj. Dosta više toga! To nije nikakva hrabrost! Isprike gradonačelniku Rijeke, Elektro-tehničkoj školi iz Rijeke, djeci i roditeljima. Sram me i žao mi je.
Idući tjedan ćemo sazvati Vijeće za prevenciju kriminaliteta i vidjeti što je to trulo, da se takve stvari događaju", napisao je na svom Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo