završio u bolnici / Riječki policajci uhvatili muškarca u vožnji s 3 promila, pa ga pošteno isprebijali

Image

U dopisu riječkoga Općinskoga državnog odvjetništva Hini stoji da je optužnica podignuta protiv trojice policajaca u dobi od 28, 38 i 44 godine

24.4.2017.
19:25
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci potvrdilo u ponedjeljak je da je krajem studenoga 2016. podignulo optužnicu protiv trojice policajaca iz Rijeke zbog nanošenja osobito teške ozljede privedenome nakon prometnog prekršaja, a o pokretanju sudskog postupka 30. svibnja odlučivat će Optužno vijeće Općinskoga suda u Rijeci.

U dopisu riječkoga Općinskoga državnog odvjetništva Hini stoji da je optužnica podignuta protiv trojice policajaca u dobi od 28, 38 i 44 godine. Dvojicu od njih tereti se da su 26. rujna 2015. navečer tijekom automobilske ophodnje u Rijeci primijetili 35-godišnjaka kako vozi automobil iako su mu to taj dan zabranili te da su ga zaustavili i fizički napali, ugurali u policijski automobil i odvezli u postaju riječke prometne policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo ga je dočekao treći policajac, prijetio mu da će ga ozlijediti, nekoliko ga puta udario šakom i srušio. Nakon toga sva trojica nastavila su ga udarati te je 35-godišnjak zadobio teške ozljede opasne za život, utvrdilo je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci. Neslužbeno se doznaje da je riječ o razdoru trbušne opne i slezene te višestrukom prijelomu rebara s unutarnjim krvarenjem.

Primorsko-goranska Policijska uprava izvijestila je u očitovanju o tom slučaju da su njezini policijski službenici proveli kriminalističko istraživanje i sva prikupljena saznanja dostavili na daljnje postupanje mjerodavnome državnom odvjetništvu u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno ističe da je uporaba sredstava prisile u tom slučaju ocijenjena zakonitom. Na upit je li provedena unutarnja istraga i je li pokrenut bilo kakav postupak protiv trojice policijskih službenika, primorsko-goranska Policijska uprava je odgovorila kako, s obzirom na to da kazneni postupak još traje, ne može iznositi pojedinosti vezane uz njezino postupanje te da će, "ovisno o ishodu kaznenog postupka, eventualno poduzeti i druge mjere" iz svoje ovlasti.

Prema objavljenim informacijama u medijima, 35-godišnjak je zaustavljen tijekom vožnje s 3,09 promila i policija mu je zabranila vožnju. Istog dana ponovno je zatečen u vožnji, ali je pobjegao, a policija ga je slijedila i zaustavila. Utvrđeno je da nema vozačku dozvolu i odbio je alkotest. Još jedanput sjeo je u automobil i pokušao pobjeći, a policija ga je nakon dvadesetak minuta zaustavila treći put, nakon čega su ga, po optužnici, policajci fizički napali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo