ELIOT CHARLET / Riješen slučaj ubojstva mladog Francuza u Hrvatskoj. Zapaljeno tijelo našli u šumi, pokušao fingirati ubojstvo?

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Zbog navedenog slučaja uhićeno je osam osoba. Mladić je, smatra se, ubijen 19. ožujka 2020. godine

7.7.2022.
17:41
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Slučaj Eliota Charleta, tada 24-godišnjeg mladića iz Francuske čije je tijelo napola karbonizirano pronađeno u šumi u Gornjem Jelenju, pišu francuski mediji, riješeno je i to dvije godine nakon ubojstva u Hrvatskoj.

Kako prenosi riječki burin, istražitelji vjeruju da je postojao prevarantski plan po kojem se trebalo fingirati da je Charlet mrtav, da je stradao u nesreći u Hrvatskoj, a osiguravajućoj kući u Francuskoj dali bi lažnu smrtovnicu. Charlet bi živio pod novim identitetom, a nakon što bi novac od osiguranja bio isplaćen, podijelio bi ga s glavnoosumnjičenim Erwanom G. (45).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je policija zbog svega navedenog privela osam osoba u dobi od 23 do 50 godina. Protiv šestorice je podignuta optužnica zbog upletenosti u ubojstvu, a petorica od njih odranije su u pritvoru. Uhićena je i žena koja je navedena kao prvotna korisnica životnog osiguranja nakon koje je pravo prešlo na Erwana. S njim je naime mladi Francuz sklopio tri životna osiguranja između 2018. i 2020. godine.

Image
traže ubojicu /

Našli ga u šumi kod Gornjeg Jelenja: Mladog francuskog plivača zadavio pa tijelo polio benzinom i zapalio

Image
traže ubojicu /

Našli ga u šumi kod Gornjeg Jelenja: Mladog francuskog plivača zadavio pa tijelo polio benzinom i zapalio

Inače, prvoosumnjičeni Erwan odranije je poznat policiji, a i proveo je neko vrijeme u zatvoru, također zbog prevara. Francuska policija utvrdila je i kako je dva puta putovao u Hrvatsku i to krajem veljače 2020. godine i početkom ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdio je da je u ožujku došao po novac kojeg mu je posudio Charlet kojeg je upoznao na nekom putovanju, a govorio je kako mu nije učinio ništa. Obdukcija je pokazala da je mladić ubijen 19. ožujka. Ipak, ne isključuju mogućnost da je Erwan ubojica, a sumnjiv im je i Erwanov poznanik, nekadašnji prijatelj iz zatvora te trojica mladića koja se povezuju s njim, a koji su dva puta automobilom putovali u Hrvatsku. Navodili su kako nisu uspjeli prijeći granicu s Hrvatskom, no podaci s mobitela tvrde drugačije.

U svakom slučaju, PU primorsko-goranska još nije dobila službene podatke o zločinu te čekaju izvješće o posljednjim aktivnostima francuskog Ministarstva unutarnjih poslova, kao i tamošnjeg pravosuđa, koje je rezultiralo privođenjem osumnjičenih za zločin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo