Pola grada bez struje / RTL iz okolice Pule u nezapamćenom požaru. Izgorjeli automobili, 30 hektara... Gradom odjekivale detonacije

Bez struje je ostalo pola Pule, pa i Opća bolnica koja je uključila agregate. Buktinja gutala sve pred sobom, došla tik pred kuće. Dio građana evakuiran

9.7.2022.
19:10
VOYO logo

Najveći požar ove suhe ljetne sezone harao je danas područjem grada Pule. Uspaničeni turisti izranjali su iz dima. Izgorjeli su neki gospodarski objekti, nekoliko kamp kućica i 20-ak automobila.

Odjekivale su i detonacije, a zbog požara na trafostanici veliki dio Pule ostao je bez struje. Čak i bolnica, no srećom ozlijeđenih nije bilo. Marina Brcković...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AUTOMEHANIČAR IGOR FORNAŽAR /

'To su bili moji auti za prodaju, a sad su za baciti', slika koja je obišla Hrvatsku, 25 spaljenih automobila

Image
AUTOMEHANIČAR IGOR FORNAŽAR /

'To su bili moji auti za prodaju, a sad su za baciti', slika koja je obišla Hrvatsku, 25 spaljenih automobila

Vatrena buktinja nošena burom gutala je sve pred sobom. I došla tik pred kuće. Dio građana evakuiran, a oni koji su ostali - branili su svoje domove. "Evo gasimo, gasimo. Gasimo...", govorili su.

Robert iz Pule: "Ja sam došao zbog solera kad sam vidio, jer ovo mi je kuća od prijatelja." Da li ovakvo što pamti? "Pa ovako što baš i ne. Ovo je preblizu, previše."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdenka iz Pule: "Užas, da izgubiš sve odjednom, znate kako je. Nije to samo meni, svi smo tu u istom... Nažalost, teško je. Ne mogu vam ništa opisat. Ovo još nisam doživjela. Užas."

Dok su branili svoje kuće, nekima su izgorjeli automobili. Gasili su dolje kuće i nisu mislili da će okrenuti vjetar. Međutim, okrenuo je i nisu stigli dotrčati nazad. Groblje automobila ispred radionice Igora Fornažana, koji kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"K'o lomača! Došlo od tamo preko, pa to se vidjelo. Puhala je bura pa su bile ugrožene one kuće skroz tamo desno. Čim je promijenio vjetar, sve se vratilo na ovu njivu i onda je prebacilo na moju i to je to."

Koliko je tu automobila? "Pa, zbroji ih, ima ih preko 25. Svi su izgorjeli. Dobro da nije garaža izgorjela. Uspio sam je spasiti na vrijeme. Izgorjelo je unutra sve."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz automobile i gospodarske objekte, izgorjela je i trafostanica. Bez struje je ostalo pola Pule, pa i Opća bolnica koja je uključila agregate.

Dino Kozlevac, vatrogasni zapovjednik Istarske županije: "Mi smo sve snage koje smo vrlo brzo dizali, na kraju 75 vatrogasaca i 29 vozila, usmjerili isključivo na zaštitu objekata, a požar se širio. Između objekta, trave i raslinja, birate objekat. I mogu istaknuti da su obranjeni svi stambeni objekti... Stradao nije nitko, to je najbitnije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatru se pokušalo obuzdati i iz zraka. U pomoć su stigla tri kanadera. Izgorjelo je i oko 30 hektara raslinja. Nakon tri sata intenzivne borbe vatrogasci su požar stavili pod nadzor.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo