UHIĆENJE KRIJUMČARA ORUŽJA / RTL otkriva! Incident pri uhićenju u Zagorju, svjedok: 'Policajac ispalio hitac iz oduzetog pištolja i umalo pogodio ukućane'

Policija je potvrdila da je došlo do ispaljenja hica, a o nemilom incidentu, iako u strahu, govori i osoba koja je bila u kući

12.6.2022.
19:30
VOYO logo

Na parkiralištu spektakularno uhićenje snimljeno dronom iz zraka, a u obiteljskoj kući za vrijeme pretresa - drama - o kojoj svjedoče rupa u zidu, barut na propucanim papirima i naši sugovornici. Policajac je ispalio metak iz zaplijenjenog oružja.

"Policijski službenik je donio pištolj u kuću koji je pronašao u autu i prevraćao ga je po rukama. Cijelo vrijeme i pokušavao ga je otvoriti i u jednom trenutku je ispalio metak koji je prošao kroz stol i tu je puknuo u zid", kazao je za RTL jedan od svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Svjedok nam je kazao da je jedna osoba sjedila kod mjesta prema kojem je ispaljen hitac, te da je u prostoriji do sjedilo nekoliko osoba, uključujući i malo dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav iskaz dao je i uhićeni švercer oružjem.

Image
dovršena istraga /

VIDEO/FOTO Uhićeni su šverceri oružja, objavljena snimka drona: Jedan je prodavao, a drugi čuvao stražu

Image
dovršena istraga /

VIDEO/FOTO Uhićeni su šverceri oružja, objavljena snimka drona: Jedan je prodavao, a drugi čuvao stražu

"Moj branjenik je iskazao da je prilikom slaganja i slikanja oduzetog oružja došlo ispaljenja hica prilikom rukovanja policijskog službenika oružjem koje je privremeno bilo oduzeto od njega, na mjestu gdje je bio okupljen veći broj ljudi čim je došlo do ugroze osoba i imovine", kazao je odvjetnik Vladimir Terešak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se događalo u četvrtak ujutro, a akcija uhićenja je započela na parkiralištu. Uhićen je 61-godišnji vozač iz Bedekovčine, a potom je u obiteljskoj kući uhićen i njegov 34-godišnji sin.

Policija je pronašla arsenal oružja nakon što su u istragu ubacili svoga tajnog agenta. Sumnjiči ih se za posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Policija se time pohvalila, ali o događaju koji se odvijao u kući ni slova. A kada se to dogodilo svjedoci pretresa koji su u strahu tvrde: "Na to su rekli da ćemo sve zataškati, a onda su nas sve poslali u jednu sobu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se dogodilo sada objašnjava i policija.

"Došlo je do slučajnog opaljenja streljiva iz ručno rađenog oružja prilikom njegovog izuzimanja. Napominjemo kako su sve radnje policijski službenici poduzimali vodeći pri tome računa o sigurnosti osoba prisutnih tijekom provođenja dokaznih radnji. Očevid na mjestu događao proveo je nadležni državni odvjetnik te nisu utvrđeni elementi kaznenog djela", odgovorili su iz MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUP kaže da nema elemenata kaznenog djela, a Općinsko državno odvjetništvo da još traju izvidi.

"ODO Zlatar je provelo očevid te su u tijeku potrebni izvidi: obavijesni razgovori i bit će naložena relevantna vještačenja", navodi Općinsko državno odvjetništvo Zlatar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koja će utvrditi je li policijski službenik PNUSKOK-a počinio kazneno djelo dovođenja u opasnosti života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. To bi trebalo rasvijetlili ovaj događaj o kojem je policija dosad šutjela.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo