strahovali za živote / Sabljo ponovno uhićen: Iznuđivao unuka bivše državne revizorice i prijetio obitelji, prepisali mu nekretnine

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Od 2015. godine do 2019. godine osumnjičenom na ime duga i kamata isplatili su još i novčani iznos šesterostruko veći od iznosa pozajmice

25.9.2022.
15:00
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebačka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje pokušaja iznude na štetu 33-godišnjaka.

Sumnja se da je osumnjičeni s unaprijed stvorenom namjerom protupravnog pribavljanja imovinske koristi, u više navrata tijekom 2014. i 2015. godine oštećenom pozajmio novac uz dogovorenu mjesečnu kamatu. Nakon što mu je oštećeni određeno vrijeme isplaćivao novac u dogovorenom iznosu kamate, uslijed financijskih poteškoća 33-godišnjaka, osumnjičeni je počeo učestalo ozbiljno prijetiti oštećenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim njemu, prijetio je i članovima njegove obitelji te su oni, iz straha za svoje živote, a na njegovo traženje, prenijeli vlasništvo svojih obiteljskih nekretnina ukupne vrijednosti od oko 310.000 eura i to na osumnjičenom bliske osobe.

Image
akcija tebra /

Težak propust pravosuđa: Dilerima koji su od šverca droge zaradili 84 milijuna kuna odblokirali imovinu!

Image
akcija tebra /

Težak propust pravosuđa: Dilerima koji su od šverca droge zaradili 84 milijuna kuna odblokirali imovinu!

Od 2015. godine do 2019. godine osumnjičenom na ime duga i kamata isplatili su još i novčani iznos šesterostruko veći od iznosa pozajmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, riječ je o već imenu poznatom policiji, Tomislavu Sablji, kojeg je USKOK optužnicom u akciji Tebra teretio da je bio šef kriminalne grupe koja je u Hrvatsku prokrijumčarila 15,7 tona marihuane, ali i da je organizirao paljenje automobila te pripremao fizičke napade na čelnike Dinama i druge osobe.

Početkom svibnja ove godine, osumnjičeni je htio "još" pa je telefonom nazivao oštećenog upućujući mu ozbiljne verbalne prijetnje s ciljem da ga prisili da mu isplati nepostojeći novčani dug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz straha za svoj život i živote članova svoje obitelji, tijekom lipnja i srpnja 2022. godine oštećeni je osumnjičenom u dva navrata isplatio novac, no prijetnje oštećenom 40-godišnjak je nastavio upućivati i dalje", kažu iz PU zagrebačke.

Prijetio mu je da će ga ozlijediti ili angažirati druge da to naprave. Tako je ove srijede, 21. rujna., naletio na semaforu na 33-godišnjaka, za kojeg Jutarnji javlja da je riječ o Luki Ivančiću, unuku prve hrvatske državne revizorice Šime Krasić. Ivančić je također imao problema sa zakonom, naime, on je prije godinu dana uhićen u Zagrebu zbog sumnje da je preprodavao drogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sablja mu prijeti usmrćivanjem te mu zadaje i više udaraca u glavu i odlazi.

Nakon što su ga pronašli, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo