manjak dokaza / Saborski konobar oslobođen za prijetnje smrću Plenkoviću i Jandrokoviću: 'Poubijat ću ih, zavrnuti im vratom'

Image
Foto: Shutterstock

Državno odvjetništvo zbog toga traži da se oslobađajuća presuda za saborskoga konobara ukine te da se predmet vrati na ponovno odlučivanje

30.6.2022.
9:07
Shutterstock
VOYO logo

Sud smatra kako ničim nije dokazano da je konobar Bernard "ozbiljno prijetio većem broju osoba inkriminiranog dana na liječničkom pregledu u Klinici za psihijatriju KBC-a Zagreb, sadašnjim i bivšim zaposlenicima Hrvatskog sabora te predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću kako bi ih uznemirio i ustrašio".

"Na temelju izvedenih dokaza ne proizlazi da bi okrivljenik tom prilikom izgovorio da treba ubiti Plenkovića, Jandrokovića, Andriju Hebranga i Đapića", navodi se u presudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Državno odvjetništvo žalilo se na oslobađajuću presudu navodeći kako je sud bezrazložno prihvatio blagodat nesvjedočenja liječnice koja ga je tog dana primila i nezakonito odbio da se ispita kao svjedok stariji liječnik koji je tog dana supotpisao nalaz.

"Ono što je nesporno u postupku utvrđeno, što je i sam sud konstatirao u obrazloženju no u nedovoljnoj mjeri cijenio, jest da iz citirane liječničke dokumentacije za okrivljenika doslovce proizlazi da 'prijeti agresijom prema nadležnima u Saboru gdje radi kao konobar'. Nadalje, navodi 'kako će ih sve poubijati, zavrnuti im vratom i dečko koji je neki dan propucao policajca nije krivo napravio, samo će on po točnima pucati, a ne krivom kao on te kako su se stvari prije rješavale na drugi način, Dubrava ima drugačije zakone, treba ih isprebijati'", navode tužitelji u žalbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
priveden u policiju /

Obračun u Splitu: Autom se zabio u brata pa pobjegao, ovaj ostao teško ozlijeđen

Image
priveden u policiju /

Obračun u Splitu: Autom se zabio u brata pa pobjegao, ovaj ostao teško ozlijeđen

"Iz samog je činjeničnog opisa naprosto jasno da su njegove prijetnje bile upućene Andreju Plenkoviću kao predsjedniku Vlade i Gordanu Jandrokoviću kao predsjedniku Hrvatskog sabora", upozoravaju u Državnom odvjetništvu.

Na koncu, te prijetnje su prenesene premijeru i šefu Saboru, što "proizlazi iz iskaza svjedokinje Marije Vrhovski, ravnateljice Ureda za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade RH", zaključuje tužiteljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno odvjetništvo zbog toga traži da se oslobađajuća presuda za saborskoga konobara ukine te da se predmet vrati na ponovno odlučivanje na Općinski kazneni sud u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo