PODIGNUTA OPTUŽNICA / Sakrio se na ulici u Zagrebu i čekao višu ženu, pucao joj u glavu dok su s njom bila djeca

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL"n

Okrivljenik je htio usmrtiti bivšu suprugu, produžen mu je istražni zatvor

30.8.2022.
9:38
Dubravka Petric/PIXSELL"n
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv muškarca koji je pucao na suprugu.

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 25. kolovoza 2022., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina i državljanina Bosne i Hercegovine (1943.) zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. točka 3. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona i kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. KZ-a, te sve u svezi članka 51. KZ-a", navodi DORH u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarca terete da je 27. ožujka 2022. oko 9:55 sati, u Zagrebu, u nakani da usmrti svoju bivšu suprugu, skriven čekao da njegova bivša supruga prođe ulicom.

"Tereti ga se da je, kada je ona prolazila ulicom u društvu više odraslih osoba i djece, pristajući ugroziti i druge osobe koje su tamo bile, ispalio iz pištolja nekoliko hitaca prema glavi svoje bivše supruge pri čemu je ona zadobila tjelesnu ozljedu mekih tkiva glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je u optužnici da se okrivljeniku, koji se već nalazi u istražnom zatvoru, produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku)", piše u objavi DORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo