BIVŠI RAVNATELJ ZATVORSKOG SUSTAVA / 'Sanader će kaznu vjerojatno služiti u Glini ili Lepoglavi iako postoji šansa i da ostane u Zagrebu'

Ivo Sanader će kaznu za aferu Planinska vjerojatno služiti u Glini ili Lepoglavi iako postoji šansa i da ostane u Zagrebu

4.4.2019.
18:45
VOYO logo

Bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a Ivo Sanader prepraćen je u četvrtak u 17.25 sati policijskim automobilom u remetinečki zatvor, nakon što mu je istog dana Vrhovni sud povisio kaznu u aferi Planinska, a Županijski sud izdao dovedbeni nalog.

''Nema dokaza. Ovo je smiješno, presuda je trebala pasti. Ovo je još jedna predstava. Tu su moji odvjetnici, ako dođu po mene, ja idem. To je besmisleno. To su laži, jedna do druge. Ja sam spreman na sve i dokazat ću svoju nevinost", izjavio je Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački Županijski sud u četvrtak je izdao dovedbeni nalog za njim jer mu je Vrhovni sud povisio kaznu u aferi Planinska na više od pet godina. Na Vrhovnom sudu je istog dana ranije završeno trodnevno razmatranje žalbi protiv prvostupanjske presude u aferi Planinska kojom je Sanader osuđen na četiri i pol godine zatvora i povrat 15 milijuna kuna, a sada mu je kazna povišena na šest godina.

Gdje će bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a služiti kaznu?

Kad Sanader dođe u Remetinec prvo će biti doveden u Odjel za dijagnostiku kako bi se vidjelo gdje će na kraju služiti kaznu, objasnio je bivši ravnatelj zatvorskog sustava Miroslav Mihoci u razgovoru s našom reporterkom Ivanom Ivandom Rožić ispred Remetinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sanader pred odlazak u zatvor: 'Ovo je predstava i politički montirani proces'

Image

Sanader pred odlazak u zatvor: 'Ovo je predstava i politički montirani proces'

''Dijagnostika traje tri tjedna do mjesec dana, a dijagnostički tim će dati prijedlog za upućivanje u jednu od naših kaznionica. Ministarstvo pravosuđa donosi rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne, a s obzirom na to da se radi o relativno visokoj kazni za dosta teško kazneno djelo i da ima još tri kaznena postupka u tijeku - pretpostavljam da će to biti jedna od naših kaznionica zatvorenog tipa – Lepoglava ili Glina. Iako postoji i šansa da ostane u Zagrebu zbog efikasnosti samog sustava'', kazao je Mihoci.

S obzirom na to da je Sanader lošeg zdravstvenog stanja, Mihoci je objasnio da i tu vrijedi uobičajena procedura: ''Ako mu se zdravstveno stanje neće moći sanirati u okviru zatvora u Zagrebu, on će biti sproveden u zatvorsku bolnicu gdje postoji cijeli tim stručnjaka.  Ako ni to ne bude zadovoljavajuće, ako će trebati raditi dodatne pretrage na nekim odjelima vanjskih bolnica, napravit će se to u vanjskim bolnicama. Ako će biti potrebe za hospitalizacijom na nekakvoj specijalističkoj klinici, i to će se napraviti, a čuvat će ga službenici pravosudne policije, a za to vrijeme Sanaderu se kazna ne prekida''.

Kazna bi se prekinula jedino ako bi on zatražio prekid izvršavanja kazne o čemu odlučuje nadležni sudac izvršenja kazne, a o žalbi odlučuje nadležno Vijeće Županijskog suda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo