Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BIVŠI RAVNATELJ ZATVORSKOG SUSTAVA

'Sanader će kaznu vjerojatno služiti u Glini ili Lepoglavi iako postoji šansa i da ostane u Zagrebu'

Ivo Sanader će kaznu za aferu Planinska vjerojatno služiti u Glini ili Lepoglavi iako postoji šansa i da ostane u Zagrebu

Vijesti.hr/ 4.4.2019. u 18:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a Ivo Sanader prepraćen je u četvrtak u 17.25 sati policijskim automobilom u remetinečki zatvor, nakon što mu je istog dana Vrhovni sud povisio kaznu u aferi Planinska, a Županijski sud izdao dovedbeni nalog.

''Nema dokaza. Ovo je smiješno, presuda je trebala pasti. Ovo je još jedna predstava. Tu su moji odvjetnici, ako dođu po mene, ja idem. To je besmisleno. To su laži, jedna do druge. Ja sam spreman na sve i dokazat ću svoju nevinost", izjavio je Sanader.

Zagrebački Županijski sud u četvrtak je izdao dovedbeni nalog za njim jer mu je Vrhovni sud povisio kaznu u aferi Planinska na više od pet godina. Na Vrhovnom sudu je istog dana ranije završeno trodnevno razmatranje žalbi protiv prvostupanjske presude u aferi Planinska kojom je Sanader osuđen na četiri i pol godine zatvora i povrat 15 milijuna kuna, a sada mu je kazna povišena na šest godina.

Gdje će bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a služiti kaznu?

Kad Sanader dođe u Remetinec prvo će biti doveden u Odjel za dijagnostiku kako bi se vidjelo gdje će na kraju služiti kaznu, objasnio je bivši ravnatelj zatvorskog sustava Miroslav Mihoci u razgovoru s našom reporterkom Ivanom Ivandom Rožić ispred Remetinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image

Sanader pred odlazak u zatvor: 'Ovo je predstava i politički montirani proces'

Fotogalerija
Image

Sanader pred odlazak u zatvor: 'Ovo je predstava i politički montirani proces'

Fotogalerija

''Dijagnostika traje tri tjedna do mjesec dana, a dijagnostički tim će dati prijedlog za upućivanje u jednu od naših kaznionica. Ministarstvo pravosuđa donosi rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne, a s obzirom na to da se radi o relativno visokoj kazni za dosta teško kazneno djelo i da ima još tri kaznena postupka u tijeku - pretpostavljam da će to biti jedna od naših kaznionica zatvorenog tipa – Lepoglava ili Glina. Iako postoji i šansa da ostane u Zagrebu zbog efikasnosti samog sustava'', kazao je Mihoci.

S obzirom na to da je Sanader lošeg zdravstvenog stanja, Mihoci je objasnio da i tu vrijedi uobičajena procedura: ''Ako mu se zdravstveno stanje neće moći sanirati u okviru zatvora u Zagrebu, on će biti sproveden u zatvorsku bolnicu gdje postoji cijeli tim stručnjaka.  Ako ni to ne bude zadovoljavajuće, ako će trebati raditi dodatne pretrage na nekim odjelima vanjskih bolnica, napravit će se to u vanjskim bolnicama. Ako će biti potrebe za hospitalizacijom na nekakvoj specijalističkoj klinici, i to će se napraviti, a čuvat će ga službenici pravosudne policije, a za to vrijeme Sanaderu se kazna ne prekida''.

Kazna bi se prekinula jedino ako bi on zatražio prekid izvršavanja kazne o čemu odlučuje nadležni sudac izvršenja kazne, a o žalbi odlučuje nadležno Vijeće Županijskog suda. 

Upravo se čita

Image
JOVANOVA DRAGA

Sjećate li se nje? Evo kako Paulina iz 'Ljubav je na selu' izgleda danas

Vijesti.hr/ 4.4.2019. u 18:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
UŽAS U ZAGORI

U kafiću nasrnuo na muškarca pa ga razbijenom časom porezao po vratu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba