ODVJETNICI NAJAVLJUJU NOVE AKCIJE / Prvi dan Ive Sanadera u zatvoru: Dobio je cimera, pregledao ga je liječnik. Ne zna se kad će u bolnicu

Iza bivšeg premijera Ive Sanadera je prva noć u zatvorskoj ćeliji u Remetincu

5.4.2019.
18:45
VOYO logo

Iza bivšeg premijera Ive Sanadera je prva noć u zatvorskoj ćeliji u Remetincu. Dok Sanader očekuje preseljenje u neku od zagrebačkih bolnica - njegovi odvjetnici  najavljuju kako će se obratiti Ustavnom sudu i Sudu u Strasbourgu. 

Kako je Vrhovni sud obrazložio svoju odluku, zbog koje je Sanader jučer ponovno završio u zatvoru, s nestrpljenjem čekaju njegovi odvjetnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova presuda za nas još je uvijek fantomska jer ju mi nismo dobili. Vjerujemo na riječ da je takva kakva jeste. Znači, kad dobijemo presudu, kad vidimo obrazloženje Vrhovnog suda, mi ćemo sigurno ići na Ustavni sud", kazao je odvjetnik Ive Sanadera, Čedo Prodanović. 

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ekspresna egzekucija"

A još više, kaže, ga je šokirao način na koji su saznali za presudu. "Ova ekspresna egzekucija njega u pritvor, istražni zatvor, mislim da u bilo kojem slučaju, pogotovo u ovakvom predmetu zaista se ne smijemo dovesti u situaciju, govorim o državi, da odvjetnici i okrivljeni na televiziji gledaju da će netko doći po njega i lišiti ga slobode", kazao je Prodanović. 

Ivo Sanader još jučer je prije odlaska iza rešetaka, poručio: "Svjedoci smo još jedne sramotne epizode hrvatske pravne države, jer ovo što se danas dogodilo na Vrhovnom sudu je poraz pravne države, ovo je jedan od najgluplljih predmeta za koji sam ja ikad čuo. Ostajem pri onom da je riječ o političkom progonu koji traje evo već devetu godinu zaredom", rekao je jučer Sanader.  Bit će to jedan od argumenata u žalbi Ustavnom sudu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader dobio cimera

U RTL-u Danas novinarka RTL-a Ivana Ivanda Rožić kazala je da je Ivo Sanader danas cijeli dan bio u Remetincu i da u je zatvorski liječnik ga je pregledao i ispisao mu uputnicu za dodatni pregled, ali i za mišljenje specijalista.

S obzirom da specijalist ne postoji u zatvorskom sustavu, Sanader će biti odveden u vanjsku bolnicu. Još nije poznato u koju će bolnicu i kada Sanader biti prevezen. Sanader prvu noć u Remetincu nije proveo sam, nego je dobio cimera, a za očekivati je da će zatražiti da bude sam u ćeliji zbog sudskih procesa za koje se mora pripremati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u ponedjeljak ga očekuje nastavak suđenja u slučaju Ina-MOL, a na suđenje će doći u pravosudnom kombiju i u pratnji pravosudnih policajaca, kazala je u RTL-u Danas novinarka RTL-a Ivana Ivanda Rožić.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo