u kbc-u sestre milosrdnice / Sanader u bolnici čeka operaciju: Još jednom odgođeno suđenje u slučaju Fimi medija

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Sanader će nakon operacije biti još desetak dana zadržan u bolnici, a potom bi trebao otići na rehabilitaciju u toplice

1.9.2020.
13:39
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog bolesti bivšeg premijera Ive Sanadera i još dvoje suoptuženika je odgođena rasprava u slučaju Fimi medija na kojoj su se optuženi za izvlačenje milijunskih iznosa iz državnih institucija i tvrtki trebali očitovati o izmijenjenoj Uskokovoj optužnici.

Image
afera Fimi media /

Nastavljeno ponovljeno suđenje Sanaderu i HDZ-u: Uskok traži da vrate gotovo 40 milijuna kuna!

Image
afera Fimi media /

Nastavljeno ponovljeno suđenje Sanaderu i HDZ-u: Uskok traži da vrate gotovo 40 milijuna kuna!

Zagrebački Županijski sud dobio je uoči rasprave obavijest od uprave zatvora u Remetincu da je bivši premijer i čelnik HDZ-a od 24. kolovoza hospitaliziran u KBC Sestre milosrdnice gdje su mu prema medicinskoj dokumentaciji u nedjelju trebali operirati kralježnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader će nakon operacije biti još desetak dana zadržan u bolnici, a potom bi trebao otići na rehabilitaciju u toplice.

Na ponovljenom suđenju se uz Sanadera koji je više puta odgađao rasprave zbog zdravstvenog stanja nisu pojavili ni bivši rizničar i blagajnica HDZ-a Mladen Barišić i Branka Pavošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barišić prema medicinskoj dokumentaciji mora mirovati u ležećem položaju jer trpi jake kronične bolove zbog neutvrđene bolesti, dok je Pavošević zbog bolesti na pretragama.

Optužnica protiv Sanadera, HDZ-a i ostalih u srpnju je tehnički izmijenjena nakon što je nadopunjena financijsko-knjigovodstvenim vještačenjem. Optuženici su se o izmjenama trebali očitovati 17. srpnja, ali je i tada suđenje odgođeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok tereti Sanadera da je sebi pribavio 15,2 milijuna kuna, a HDZ za pribavljanje nepripadajuće imovinske koristi od 24,2 milijuna kuna i traži da im se ti iznosi oduzmu.

Ponovljeno suđenje za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media počelo je 2016., godinu nakon što je Vrhovni sud ukinuo osuđujuću presudu iz 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, rasprava je prekinuta u srpnju 2018. kada je Sanader trebao iznijeti svoju obranu, a razlog je bila bolest suoptužene vlasnice Fimi medije Nevenke Jurak koja je u međuvremenu umrla.

Suđenje je formalno krenuo iznova krajem siječnja, ali se rasprave nisu održavale zbog epidemije koronavirusa i zagrebačkog potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Sanadera koji je ranije u tom slučaju nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora na optuženičkoj klupi su i nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić, HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i stranke Ratko Maček.

Svi optuženi među kojima i HDZ kao stranka u čiji je crni fond navodno išao dio novca koji je preko Fimi medije izvlačilo tadašnje stranačko vodstvo, odbacuju krivnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader koji izdržava zatvorsku kaznu zbog slučaja Planinska, u prosincu je nepravomoćno osuđen zbog primanja mita od mađarskog MOL-a prilikom preuzimanja Ine, a 2018. za profitersku proviziju od austrijske Hypo banke. Nepravomoćno je oslobođen optužbi za prodaju jeftinije HEP-ove struje tvrtki.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo