NEZADOVOLJNI OSUĐUJUĆOM PRESUDOM / Sanaderovi odvjetnici najavili žalbu: 'Smatramo da se radi o manipulaciji USKOK-a'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sloković je kazala da je Sanader odslužio gotovo duplo od presuđene mu kazne jer je u pritvoru bio oko četiri godine i par mjeseci

22.10.2018.
14:30
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Ivo Sanader u ponedjeljak je na zagrebačkom Županijskom sudu proglašen krivim za uzimanje provizije u ponovljenom suđenju u predmetu Hypo, dok je u slučaju HEP-Dioki zajedno s Robertom Ježićem oslobođen optužbi.

Image

Pogledajte kako je Ivo Sanader dočekao izricanje presude

Image

Pogledajte kako je Ivo Sanader dočekao izricanje presude

"Danas smo imali dvije presude protiv Sanadera, odnosno jednu u korist.  Oslobađajuća presuda nas ne ispunjava posebnim zadovoljstvom jer nije ni trebalo biti optužnice, a smrću gospodina Mravka nije smijela proći optužno vijeće.  Mi smo očekivali ovakvu presudu jer bi bilo previše da je osuđujuća. U predmetu Hypo smatramo da je presuda neutemeljena. Već sama optužnica je bila nelogična, mimo dokaza, a takvu je potvrdio i sud. Nema nijednog dokaza da je Sanader primio iznos provizije . Što se tiče samog ishoda postupka, moram reći da s velikim interesom očekujem obrazloženje presude kada ćemo konačno saznati gdje je, kada i od koga Sanader primio proviziju jer ovim je postupkom potvrđeno suprotno, da su na sastanku bile osobe koje su primile proviziju različite od Sanadera, tj. sigurni su da Sanader nije primio proviziju", rekao je Sanader odvjetnik Čedo Prodanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

"U ovakvoj situaciji je najmanje što možemo napraviti žalba. Očekujemo da će ju Vrhovni sud prihvatiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U postupanju Ive Sanadera nema obilježja ratnog profiterstva. Ovo je tako ekstenzivno tumačenje ove pravne norme da je to neprihvatljivo. Nije počinjeno na štetu državne imovine niti na uštrb stanovništva. Nije ni povezano s ratnim događanima, ne može ostati to kazneno dijelo. Smatramo da se radi o manipulaciji Uskoka", rekla je Jadranka Sloković.

Po njezinim riječima nesporno je da kazneno djelo nije počinjeno ni na štetu državne imovine niti na štetu stanovništva u ratu, što su bitni uvjeti da bi se radilo o ratnom profiterstvu. Osim toga, što se tiče kauzaliteta, ne postoji veza s ratnim događanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da viši sud potvrdi današnju nepravomoćnu presudu na koju je obrana najavila žalbu, Sanader će morati državi vratiti 3,6 milijuna kuna koji će se oduzimati iz blokirane imovine. "Za druga sredstva niti znamo niti postoje", rekla je Sloković. Novinarima je odgovorila također da je Sanader, koliko joj je poznato, odslužio gotovo duplo od presuđene mu kazne jer je u pritvoru bio oko četiri godine i par mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo