MOŽE SE ŽALITI / Sankcije zbog pokušaja unošenja mobitela: Komšić mjesec dana ne smije primati posjete ni dopisivati se

Image

Iako obrana na ovu odluku ima pravo žalbe, time se ne odgađa izvršenje sankcije

27.11.2018.
21:55
VOYO logo

Pokušaj unošenja mobitela u Remetinec Davidu Komšiću, ubojici Kristine Krupljan, ipak neće proći bez sankcija.

Unošenje mobitela nije kazneno djelo, međutim upravitelj zatvora i sud zaključili su da predstavlja stegovni prijestup pritvorenika te je mlađem Komšiću izrečena jednomjesečna zabrana dopisivanja i primanja posjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako obrana na ovu odluku ima pravo žalbe, time se ne odgađa izvršenje sankcije, tako da je od petka Davidu Komšiću zabranjeno primati ikakve posjete u Remetincu, osim posjeta odvjetnika, javlja Jutarnji list.

Komšiću otac tijekom posjeta u zatvor htio prošvercati mini mobitel

Davida Komšića (21) iz zagrebačkog zatvora gotovo svaki mjesec vode na Općinski kazneni sud gdje mu sude zbog napada na Kristinu Krupljan (18) iz studenoga 2016. U zatvoru je jer je nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora zbog toga što je 22. veljače 2017. s 88 uboda nožem masakrirao trudnu Kristinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Komšić, zbog čijeg je ponašanja sutkinja koja mu je nepravomoćno osudila sina dobila policijsku zaštitu, početkom studenog iskoristio je posjet sinu u zagrebačkom zatvoru. Namjeravao mu je dostaviti mini mobitel iako ih zbog sigurnosnih razloga pritvorenici i zatvorenici ne smiju imati.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je pozorno osmislio jer je iz prve ruke znao kako se odvija procedura tijekom posjeta pritvorenicima. Ivo Komšić, naime, ovo proljeće iza zatvorskih rešetaka proveo je tri tjedna. U pritvoru je završio 13. travnja zajedno s Davidovim kumom Vjekoslavom Komšićem (52) i Zoranom Petrovićem (42) nakon što su ih osumnjičili za prijetnje konobaru kafića na Medveščaku u Zagrebu.

Tijekom susreta sa sinom u prostoriji za posjete pokušao mu dostaviti svega nekoliko centimetara veliki mobitel. No ili je to izveo nespretno, ili su ga pravosudni policajci zbog prijašnjih incidenata u kojima je sudjelovao držali pod posebnom prismotrom. U svakom slučaju vidjeli su pokušaj primopredaje i osujetili ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je dobio mobitel David ga je mogao iskoristiti za ‘surfanje’ internetom, razgovore sa svjedocima i(li) sa suoptuženicima u postupku, a mogao ga je i iznajmljivati drugim zatvorenicima i tako zarađivati.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo