BIVŠI ŠEF GROBLJA / FOTO Šegota s istražiteljima USKOK-a stigao u Slovensku. U tijeku je pretres stana

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL, Matija Habljak/PIXSELL

Uskok i policija o uhićenjima bi se detaljnije trebali oglasiti nakon ispitivanja svih osumnjičenika

14.7.2021.
15:20
Dalibor Urukalović/PIXSELL, Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Uhićenog bivšeg direktora Gradskih groblja Patrika Šegotu policija je poslijepodne iz Dubrovnika dovela u Zagreb gdje ga očekuje ispitivanje u Uskoku zajedno sa četvero suosumnjičenih za korupciju. Nakon što je završen pretres ureda je Šegota zajedno s djelatnicima USKOK-a napustio Velesajam.

Image

Policija dovodi Patrika Šegotu na pretres njegova stana u Slovensku ulicu

Image

Policija dovodi Patrika Šegotu na pretres njegova stana u Slovensku ulicu

Šegota je s istražiteljima USKOK-a stigao u Slovensku ulicu te je u tijeku pretres njegovog stana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pretresa očekuje se da će petero uhićenih biti dovedeno na ispitivanje u USKOK, nakon čega će USKOK odlučiti hoće li zatražiti istražni zatvor.

Uz Šegotu je, kako se neslužbeno doznaje, na primorsko-goranskom području uhićena njegova sestra Tamara Šegota zbog sumnjivog  poslovanja preko tvrtke Notitia s nedavno preminulim građevinskim poduzetnikom Nenadom Bukovcem koji je obavljao radove i za Gradska groblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanu medija, zbog koruptivnih kaznenih djela uhićen je i pomoćnik direktora u Gradskim grobljima Drago Pleša te dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama.

Prvo odvezen u svoj ured u Zagrebparkingu na Velesajmu 

Šegota je oko 14,30 sati iz Dubrovnika policijskim automobilom dovezen najprije u svoj ured u Zagrebparkingu na Velesajmu, gdje je zaposlen nakon što je dao ostavku na dužnost u Gradskim grobljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok i policija o uhićenjima bi se detaljnije trebali oglasiti nakon ispitivanja svih osumnjičenika. Tada će biti poznato hoće li protiv petero uhićenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor o čemu odlučuje sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Šegotin odvjetnik Vladimir Terešak ranije je izjavio kako ne zna za što terete njegovog branjenika, no pretpostavlja da je policija tijekom izvida i tajnih dokaznih radnji, prateći pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i prisluškujući ga, došla do informacija koje se tiču i Šegote s obzirom na njegovu blisku vezu s Bandićem i funkciju tajnika njegove stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićeno pet osoba

Policija i Uskok izvijestili su u srijedu da su zbog koruptivnih kaznenih djela uhitili pet osoba na dubrovačko-neretvanskom, zagrebačkom i primorsko-goranskom području.

Terešak kaže da ne zna tko su preostali uhićenici, ali je čuo da je među njima neki pomoćnik direktora u Gradskim grobljima. Mediji su objavili da je riječ o pomoćniku za pravne poslove Dragi Pleši koji nije došao na posao i čiji ured pretresaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U studenom prošle godine Šegota je podnio ostavku, izvijestio je tada Zagrebački holding, nakon što su mediji otkrili aferu s kućicama na Mirogoju gdje su tek novoosnovane tvrtke za prodaju cvijeća, svijeća i suvenira na rok od 10 godina dobile atraktivne lokacije.

Mediji su problematizirali što su sve četiri tvrtke osnovane samo deset dana prije raspisivanja natječaja koji je trajao tek četiri radna dana a na kojem su ponudile istu cijenu od 3510 kuna mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova velika akcija

Nova uhićenja su uslijedila nakon pokretanja velike antikorupcijske akcije u kojoj je krajem lipnja uhićeno više osoba povezanih s pokojnim gradonačelnikom Bandićem, među kojima je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Dan kasnije, 1. srpnja, Uskok i policija nastavili su s akcijom i zbog primanja i davanja mita uhitili 10 osoba, osam poduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo