lažna obećanja / Serijski prevarant (35) posuđivao novac i obećavao posao: Nasjelo sedmero ljudi

Image
Foto: Thinkstockphotos.com
Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Muškarac je prevario više ljudi obećavajući im zasnivanje radnog odnosa

10.2.2022.
11:03
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Šibenska je policija u suradnji s kaštelanskom završila krim obradu 35-godišnjaka kojeg sumnjiči za tri prijevare. Utvrđeno je kako je muškarac tijekom siječnja 2021.g. u Šibeniku od 48-godišnjakinje posudio novčani iznos od 4500 kuna kojeg se obvezao vratiti u roku tjedan dana koji dogovor nije ispunio, priopćila je policija. 

Potom je prošle godine u razdoblju od veljače do svibnja na području Šibenika od 28-godišnjakinje u više navrata zatražio i dobio 14 tisuća kuna za njenu obuku i buduće zaposlenje u jednoj tvrtki. Šibenčanka nije dobila ni obuku ni zaposlenje, ali ni povrat novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti 35-godišnjak je i tijekom ožujka prošle godine u Šibeniku od 61-godišnjaka zatražio i dobio 2000 kuna za zaposlenje njegovog sina kao i 3000 kuna za posudbu, no osumnjičeni taj dogovor nije ispunio kao ni vratio novac.

Image
INTERNETSKA PREVARA /

Javili joj se preko WhatsAppa i pretvarali se da su njena kći. Uplatila im je više od 20.000 kuna

Također je utvrđena sumnja da je tijekom listopada 2021. i veljače 2022.g. oštetio četiri osobe s područja PU splitsko-dalmatinske na način da im je obećao zasnivanje radnog odnosa i od njih uzeo novac kao naknadu za ishođenje certifikata za zaposlenika u agenciji za nekretnine. Na taj način je za sebe pribavio ne pripadajuću materijalnu korist od 16 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarac je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo