SKUPILI SE PRED SUDOM / Šestero uhićenih na skupu potpore Franciškoviću, policija objavila detalje

Image
Foto: RTL

Tijekom postupanja policijski su službenici oduzeli preklopni nož i raspršivače s nadražujućom tvari

16.9.2022.
18:58
RTL
VOYO logo

Općinski kazneni sud u Zagrebu danas je produljio pritvor Marku Franciškoviću koji je osumnjičen za javno pozivanje na terorizam.

Pred sudom su bile i obična i interventna policija te nešto manje od 50 Franciškovićevih podržavatelja. Uhićeno je šest osoba, a među uhićenima je i vlasnik vozila koji je imao ogromni plakat s natpisima "Politički progon jedine opozicije" te "Sloboda za Marka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je poslijepodne objavila detalje.

"Danas, 16. rujna u 9.30 sati na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u Ilici 207, održana je rasprava Sudskog vijeća vezano uz potvrđivanje optužnice protiv 52-godišnjaka. Praćenjem otvorenih izvora i objava policija je došla do saznanja da bi se, zbog pružanja podrške 52-godišnjaku ili zbog nezadovoljstva odlukom suda, u neposrednoj blizini ili ispred suda moglo održati neprijavljeno javno okupljanje, odnosno javni prosvjed nepoznatog broja osoba. Također se došlo do saznanja da bi tijekom neprijavljenog javnog okupljanja moglo doći do protupravnih ponašanja sudionika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'pravosudni perpetum mobile' /

Francišković ostaje u pritvoru. Odvjetnik Hodak: 'Sve je laž, prosvjed je organiziralo Možemo!'

Image
'pravosudni perpetum mobile' /

Francišković ostaje u pritvoru. Odvjetnik Hodak: 'Sve je laž, prosvjed je organiziralo Možemo!'

Sukladno sigurnosnoj procjeni na mjestu mogućeg neprijavljenog javnog okupljanja u neposrednoj blizini Općinskog kaznenog suda policija je provodila mjere i radnje propisane Zakonom o policijskim poslovima i ovlastima.

Tako je još sinoć, 15. rujna u večernjim satima, preko puta zgrade Općinskog kaznenog suda na nogostupu uz ogradu Hrvatskog Vojnog učilišta, prvo uočen osobni automobil s priključenom prikolicom na čijem panou su se nalazili plakati podrške 52-godišnjaku, da bi tijekom jutra intervencijom prometnog redarstva vozilo s prikolicom bilo izmješteno zbog nepropisnog parkiranja te je izdana Obavijest o počinjenom prekršaju. Tijekom prijepodneva ispred zgrade suda okupilo se više osoba s transparentima podrške 52-godišnjaku te su policijski službenici, zbog pružanja otpora tijekom primjene policijskih ovlasti, u službene prostorije policije doveli ukupno šest osoba i to zbog postojanja osnova sumnje da su počinjeni prekršaji iz Zakona o javnom okupljanju, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom postupanja policijski su službenici oduzeli preklopni nož i raspršivače s nadražujućom tvari.

Kriminalističko istraživanje nad navedenim osobama je u tijeku, a ostali sudionici su se razišli oko 12.35 sati", objavila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo