NAPUSTILI STAN, NISU PLATILI NAJAM / Šibenčanin nakon potresa ustupio stan obitelji iz Petrinje, a sada ih tužio: Prevarili ga i ostavili štetu...

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

Sin je pregledao što je obitelj iz Petrinje ostavila iza sebe značajnu štetu na namještaju, prozorima, kućanskim aparatima u iznosu od najmanje 15 tisuća kuna

18.9.2022.
22:45
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Šibenska obitelj je u siječnju 2021. godine u svoj dom primila četveročlanu obitelj s petrinjskog područja kojoj je imovina stradala u potresu koji je to područje pogodio nekoliko dana ranije, u prosincu 2020. godine.

Uz suglasnost majke, sin obitelji je odlučio dati obitelji iz Petrinje stan u prizemlju svoje obiteljske kuće na korištenje, ne sumnjajući pritom u navode bračnog para koji im je prikazao da je njihova kuća stradala u potresu te da se nalaze u teškoj financijskoj situaciji, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usto je angažirao i susjede koji su skupljali novac i potrepštine kako bi pomogli obitelji iz Petrinje. No, u dva mjeseca muškarac iz Petrinje u Šibeniku je pronašao posao te su poželjeli ostati u stanu koji im je ustupljen. Dogovorili su se i da će sklopiti ugovor o najmu do kraja godine i za to plaćati 3850 kuna mjesečno. Međutim, šibenska obitelj podnijela je tužbu protiv obitelji iz Petrinje, a u njoj između ostalog stoji:

"Tuženici su tužiteljici i njezinu sinu dodatno pružili jamstva u vidu činjenice da su stanarinu trebali pokriti iz državnog fonda kojeg je osigurala RH ili iz vlastitih sredstava. Unatoč sklopljenom ugovoru tuženici nisu platili dospjele iznose najma već su tužitelja držali u uvjerenju da su u kontaktu s ministarstvom te kako će im biti retroaktivno odobren novac za najam stana kao i za buduća zaduženja, ili da će oni podmiriti sve troškove najma"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
najstariji zanat /

FOTO Prostitucija u Šibeniku: Brazilke u apartmanima nude seksualne usluge, imaju i detaljan cjenik

Image
najstariji zanat /

FOTO Prostitucija u Šibeniku: Brazilke u apartmanima nude seksualne usluge, imaju i detaljan cjenik

Tužbom se od Općinskog suda u Šibeniku traži da obitelji S. presudom naloži da isplate ukupno 48.800 kuna od čega gotovo 31 tisuću za neplaćeni najam, daljnjih 15 tisuća za štetu pričinjenu u stanu te još tri tisuće kuna zbog nepodmirenih režija.

Naime, obitelj iz Petrinje napustila je stan u kojem su boravili sredinom listopada prošle godine, a pritom nisu platili ništa od dogovorenog iznosa. Kada je Šibenčanin počeo istraživati, saznao je, kako stoji u tužbi, da "postoje indicije kako su tuženici neistinito prikazivali status svoje imovine u Petrinji te kako su mjesecima prije iseljenja zatajili da su od Ministarstva dobili odbijenicu za financiranje najma u Šibeniku, odnosno da ne ispunjavaju kriterije za subvenciju najma".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, sin je pregledao što je obitelj iz Petrinje ostavila iza sebe značajnu štetu na namještaju, prozorima, kućanskim aparatima u iznosu od najmanje 15 tisuća kuna.

Pokušala je šibenska obitelj nagodbom riješiti situaciju sa svojim dojučerašnjim gostima i podstanarima, no obitelj iz Petrinje je pristala dati tek sedam i pol tisuća kuna što je manji dio nastale štete pa tako do nagodbe nije došlo. Sad će se sve rješavati preko suda, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo