kazneno prijavljen / Sin poznatog HDZ-ovca prijetio novinaru: 'Ja sam za svog oca spreman i u zatvoru završiti!'

Image
Foto: Maja Santosi/PIXSELL

Novinar je podnio kaznenu prijavu protiv sina poznatog HDZ-ovca zbog prijetnji

26.10.2018.
9:30
Maja Santosi/PIXSELL
VOYO logo

Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici novinari Ivan Žada i Iva Anzulović podnijeli su kaznenu prijavu protiv Ivana Đakića (22), sina saborskog zastupnika Josipa Đakića, zbog njegove javno iznesene prijetnje nanošenja teških tjelesnih ozljeda Ivanu Žadi. Đakić mlađi prijetnju je izrekao 10. listopada za šankom cafe bara Boom u nazočnosti nekoliko svjedoka, među kojima je bila i Iva Anzulović. Izjavio, među ostalim i to kako će "pretući Žadu čim ga vidi, vući ga za kosu ili platiti 500 eura nekome u Zagrebu da mu polomi kosti", javlja Virovitica.net.

O tom je Iva Anzulović obavijestila Žadu i sama pokušala prijaviti događaj kao najavu počinjenja kaznenog djela. Njenu su prijavu odbili primiti i u virovitičkoj policiji i u nadležnom Državnom odvjetništvu. Upućena je, naime, kako je u situaciji svjedoka javnih prijetnji nanošenja teških tjelesnih ozljeda, "ona samo svjedok a oštećeni je u tom predmetu Ivan Žada i on treba podnijeti prijavu dok će se nju eventualno zvati da iznese iskaz."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog zbog kojeg su tek u četvrtak, dva tjedna nakon javno izrečenih prijetnji na račun Žade, predali kaznenu prijavu, je objava Ivana Đakića na njegovom Facebook profilu, objavljena 20.listopada, a u kojoj navodi:

"Da, neću šutjeti 'novinarčiću' Ivanu Žadi koji u zadnjih dvije godine piše razno razne nebuloze, gadosti, neistine i gluposti o mome ocu, ne samo o mome ocu nego o našem ministru Tolušiću, gradonačelniku Kirinu i direktoru Flore Željku Iharošu samo ZATO ŠTO TAJ ISTI JADNIK NIJE DOBIO POSAO KOJI JE PLAĆEN 15.000kn!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj posao je tražio moga oca da mu pomogne da ga dobije, pošto mu otac nije želio pomoći krenuli su raznorazni jadni članci u kojima pljuje po njemu i ostalima. Zapamti jadni novinarčiću ništa nećeš postići niti napraviti! Dugove vratiti nećeš, svoje okaljano ime i prezime nećeš popraviti, svoje probleme nećeš riješiti, neće ti biti bolje u životu.

Ja sam za svoga oca spreman i u zatvoru završiti DOŽIVOTNO ako treba, a ti si dobro razmisli!" napisao je na Facebooku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Žada, vidno umoran, nije bio raspoložen za izjave nakon dvosatnog davanja iskaza u Državnom odvjetništvu već je samo kratko izrazio zadovoljstvo profesionalnim pristupom službene osobe koja ih je zaprimila te čeka daljnje postupanje policije koje se očekuje ubrzo.

O cijelom je slučaju obaviješteno Hrvatsko novinarsko društvo koje je je vijest o prijetnji objavilo na svojim stranicama, piše Virovitica.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo