'Rođeni ubojice' / Sisački monstrum izlazi iz zatvora: Trostruki ubojica svjedočit će na suđenju ubojici

Image
Foto: Facebook

Srđana Mlađana u četvrtak će uz jake mjere osiguranja iz Kaznionice u Lepoglavi dovesti na Županijski sud u Varaždinu

29.1.2019.
7:23
Facebook
VOYO logo

Trostruki ubojica i pljačkaš banaka Srđan Mlađan bit će svjedok na suđenju ubojici Dariju Šišakoviću (29) koji je 19. ožujka 2015. u zatvoru u Lepoglavi više puta utegom u glavu udario Roberta Matanića, osuđenog za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, pišu 24 sata.

Optužnica protiv Šišakovića podignuta je još u rujnu 2015. no suđenje do sada nije započelo jer je Matanić prvo bio u komi, a potom je dugo vegetirao. Matanić se nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu i neće se pojaviti na suđenju. U napadu mu je uništen centar za govor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šišaković je u zatvoru završio zbog ubojstva Zagrepčanke Dijane Ćulibrk (37). Profesoricu sociologije i kroatistike Dijanu Ćulibrk ubio je 2011. s 31 ubodom nožem.

Image

15 zloglasnih: ovo su najnotorniji hrvatski ubojice čiji su zločini zgrozili naciju - a ovo su njihove kazne!

Image

15 zloglasnih: ovo su najnotorniji hrvatski ubojice čiji su zločini zgrozili naciju - a ovo su njihove kazne!

On i Robert Matanić, koji je osuđen na 35 godina robije, prije sukoba bili su u dobrim odnosima, čak su zajedno vježbali u zatvoru. Tako je bilo i 19. ožujka 2015. U teretani, koja se nalazi u prostoru za šetnju, Šišaković i Matanić bili su s još dvojicom zatvorenika. Igorom Matanovićem (44), koji je ubio oca i maćehu, te Mlađanom (38). Nakon razgibavanja Matanić je objašnjavao Šišakoviću način udaranja u vreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matanović je sjedio i gledao kako vježbaju, a Mlađan je trčao dvorištem. Nakon nekog vremena počeli su vježbati s utezima. Matanić je legao na klupu za bench i kad se podigao u sjedeći položaj Šišaković ga je udario utegom u glavu. Tijekom istrage Šišaković, o napadu nije rekao niti riječi.

Ime Srđana Mlađana postalo je sinonim za zlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odlučio sam na tom mjestu i tog dana nekoga ubiti, meni je bilo svejedno koga. Da nije naišla ona, žrtva bi bio netko drugi”, kazao je Mlađan u istrazi ubojstva Elizabete Šubić.

Djevojku, koja je u siječnju 1998. imala 16 godina ubio je s dva hica – jedan u vrat i drugi u glavu. Potom je sjeo u gradski autobus i vratio se u Sisak. Nakon nekoliko dana 7. veljače ubio je Petra Jančića. Istražitelje je trag odveo do videoteke u Sisku gdje je u oči upadao podatak da je jedan mladić film “Rođeni ubojice” posuđivao čak 52 puta. Stisnuli su Mlađana koji je potom priznao ubojstva i pljačku banke. Osuđen je na 10 godina. Kaznu je služio u Požegi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom izlaska u veljači 2002. Mlađan je uspio unajmiti stan u Zagrebu, nabaviti pištolj i opljačkati Sisačku banku u Zvonimirovoj. Kada je shvatio da mu je policija na tragu, bez imalo oklijevanja s tri je metka ubio policajca i oca troje djece Milenka Vranjkovića Kinga. Nakon toga pobjegao je i nekoliko stotina metara dalje u stanu na Ravnicama zatočio tročlanu obitelj Kosović. Ipak se predao, a kazna mu ističe 2027. godine, pišu 24 sata.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo