zahtjev USKOK-a / Sjećate se kako je Kovač pred kamerama plakao zbog prijetnji smrću? Izgleda da je sve fingirao, a pomogao mu je policajac

'Povodom zaprimljenih fingiranih prijetećih poruka, Policijskoj upravi međimurskoj podnio je lažnu kaznenu prijavu'

10.9.2021.
12:48
VOYO logo

Rano jutros policija i USKOK krenuli su u novu veliku akciju uhićenja na području Međimurja. Uhićeno je više osoba među kojima su i aktualni međimurski župan Matija Posavec. Istragom je obuhvaćen i prijašnji gradonačelnik Čakovca, saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač. Ostaje pitanje jesu li slučajevi uopće povezani, jer se Posavca navodno sumnjiči zbog korupcije, a Kovača zbog kako doznajemo, za trgovanje utjecajem.

Naime, iz Zahtjeva koji je USKOK poslao MIP-u u Sabor između ostalog se vidi da je Kovač podnio kaznenu prijavu za klevetu zbog objave na jednoj internetskoj stranici "čiji je sadržaj doživio kao klevetnički i uvredljiv, a koji bi mogao naštetiti njegovoj časti i ugledu i umanjiti izglede za pobjedu na predstojećim lokalnim izborima na kojima se natjecao za novi mandat gradonačelnika grada Čakovca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je predao prijavu, policajac mu je, piše u Zahtjevu, pojasnio kako se za to djelo progon poduzima po privatnoj tužbi pa stoga nema zakonske osnove za daljnje policijsko postupanje.

Image
nazire se tko je počinitelj /

Još jedan kandidat SDP-a na lokalnim izborima dobio je prijetnju smrću: 'Dirnuli su u nešto što je najsvetije, dirnuli su u obitelj'

Image
nazire se tko je počinitelj /

Još jedan kandidat SDP-a na lokalnim izborima dobio je prijetnju smrću: 'Dirnuli su u nešto što je najsvetije, dirnuli su u obitelj'

No, nadalje se navodi, kako je "koristeći autoritet gradonačelnika Grada Čakovca" od policajca zatražio da "poduzme sve radnje potrebne da se otkrije identitet osobe koja je izradila navedenu internetsku stranicu te mu podatke o tome dostavi s ciljem da ih koristi za vlastite potrebe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cilju realizacije njegova traženja, policajac je angažirao još jednog muškarca "te su zajedno s Kovačem dogovorili kako će inscenirati kazneno djelo prijetnje na štetu Stjepana Kovača koje se progoni po službenoj dužnosti".

Stoga je dogovoreno da treći muškarac uvučen u ovo djelo, pošalje prijeteću sms poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njihov kriminalni dogovor realiziran je 6. svibnja 2021., te je Stjepan Kovač, povodom tako zaprimljenih fingiranih prijetećih poruka, Policijskoj upravi međimurskoj podnio lažnu kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prijetnje".

Zatim je inicirana policijska obrada kojom je rukovodio policajac koji je zaprimio i prvu prijavu, onu za klevetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je, piše u Zahtjevu, stavljen pod mjere zaštite ugrožene osobe te mu je dodijeljena i policijska pratnja. Nakon što je od policajca dobio informaciju o mogućoj osobi koja stoji iza izrade internetske stranice, "Kovač je koristeći autoritet gradonačelnika Grada Čakovca, zahtijevao od načelnika Policijske uprave međimurske da se požuri dovršetak operativne obrade te da se prije okončanja drugog kruga izbora protiv te osobe nadležnom državnom odvjetništvu podnese posebno izvješće kao dopuna njegove kaznene prijave zbog kaznenog djela prijetnje".

Piše i kako je "u svojim javnim istupima tijekom izborne kampanje objavio da je zaprimio prijetnje smrću i da se prema rezultatima provedenih policijskih izvida mogućeg počinitelja tog kaznenog djela može dovesti u vezu s jednim od njegovih protukandidata na predmetnim izborima, sve s ciljem da time pridobije naklonost potencijalnih birača i ostvari izbornu pobjedu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Kovač je krajem svibnja objavio medijima da je primio prijetnje smrću, a čak je i zaplakao pred kamerama.

"Čekam da završi istraga, ne mogu prije toga ništa reći. Vjerujem da ću pobijediti u drugom krugu i nakon izbora ćemo rješavati ovu prljavštinu koja se nakupila jer tome mjesta nema u Čakovcu. Nikad se nije vodila ovako prljava kampanja i nećemo dozvoliti da se više vodi. Takvima nije mjesto u društvenom i političkom životu i treba se zapitati jesmo li ljudi ili zvijeri", rekao je tada novinarima Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istraga se privodi kraju, nazire se tko je počinitelj, i mogu reći da je to jedan od protukandidata koji je vodio najprljaviju kampanju i vjerujem da će sve doći na svojem čekamo istragu, izvidi su tajni", prozvao je tada protukandidata na izborima dok mu je podršku dao  Peđa Grbin, predsjednik SDP-a:

"Dirnuli su u nešto što je najsvetije, dirnuli su u obitelj i zato šaljemo poruku odavde - ne možete tako."

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo