Josip Ćelić / Zamjeniku ravnatelja MUP-a koji je divljao po cesti nastavljeno suđenje: Pobrinuo se da novinari ne dođu

Image
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL, RTL

Ispred zadarskog suda novinari ga nisu prepoznali zbog drukčijeg izgleda odnosno poprilično bujne brade

15.1.2020.
14:51
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL, RTL
VOYO logo

Na Prekršajnom sudu u Zadru u ponedjeljak je nastavljeno suđenje bivšemu zamjeniku ravnatelja policije Josipu Ćeliću kojega su zadarski policajci u ožujku prošle godine zaustavili zbog prebrze vožnje kroz Briševo.

Javnost je za slučaj doznala nakon što je RTL objavio snimku njegove obijesne vožnje i otkrio zataškavanje slučaja u Zadarskoj županiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema policijskoj snimci, vožnja je bila trostruko brža nego što je dopušteno. No, snimka je kasnije nestala iz policijske evidencije zbog čega je MUP sazvao konferenciju za novinare na kojoj je glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio da su odmah po saznanju da postoji indicija o neprocesuiranju prometnog prekršaja zamjenika glavnog ravnatelja policije oformili tim koji je proveo analizu ovog događaja.

Ćelić je tada podnio ostavku na dužnost, no kako je utvrđeno, za prekršaj nije odgovarao. Čini se kako je to bilo najbezbolnije rješenje za njega i MUP, no pravorijek događaja koji je uznemirio javnost, s obzirom na to da je riječ o visokom policijskom dužnosniku, ipak će donijeti sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćelić se ipak pobrinuo da se suđenje ne događa pred očima javnosti. Zatražio je od   suda izuzeće medija. Zadarski list piše da kada su njihovi novinari ušli u sudnicu Prekršajnog odjela zadarskog Općinskog suda, da ih je sutkinja Magda Troskot udaljila s ročišta, a na pitanje zašto se ne može izvještavati s ročišta, odgovorila im je da je obrana to tražila te se pozvala na Zakon o policijskim poslovima i ovlastima.

O tome da je Ćeliću ovaj slučaj zacijelo neugodan, kazuje i podatak da ga ispred zadarskog suda novinari nisu ni prepoznali zbog njegova drukčijeg izgleda, odnosno poprilično bujne brade. Ne tvrdimo da je poprilično bujnu bradu pustio želeći izbjeći kamere, no s novim izgledom doista je jedva prepoznatljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostaje pričekati sudsku presudu u njegovu slučaju kako bi javnost doznala je li sud, i kako sankcionirao prekršaj onoga koji bi, po vokaciji, trebao biti primjer drugima, piše Zadarski list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo