Stanje na cestama / Skupo platili bahatost: Policija brutalno kaznila mlade vozače u Zagrebu

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prekršitelji su kažnjeni visokim novčanim kaznama i zabranom upravljanja vozilom, a jedan od njih i pritvorom

30.8.2019.
13:49
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Prekoračenje brzine, bijeg, vožnja bez vozačke i pod utjecajem alkohola, samo su neki od prekršaja koje je zadnjih dana na zagrebačkim prometnicama uočila policija, koja je prekršitelje kaznila visokim novčanim kaznama i zabranom upravljanja, a jednog od njih i 15-dnevnim pritvorom.

Kaznu od 20.000 kuna i mjeru zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 12 mjeseci dobio je 25-godišnjak koji je u srijedu oko 22 sata u Ulici Ljudevita Posavskog u Sesvetama uhvaćen za volanom bez položenog vozačkog ispita, a u svom automobilu Chevrolet Spark imao je bez odobrenja oružje i streljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odvojenom slučaju njegov je vršnjak kažnjen s 11.800 kuna i novom mjerom zabrane upravljanja vozilom u trajanju od tri mjeseca nakon što je u srijedu oko 20 sati na Ksaverskoj cesti prekoračio dopuštenu brzinu. Utvrđeno je kako je vozio dok je bio pod zabranom upravljanja motornim vozilom, a kod sebe nije imao ni vozačku ni prometnu dozvolu ni osobnu iskaznicu.

Na policijskom radaru našao se i pijani 21-godišnji vozač koji je u četvrtak rano ujutro na Aveniji Marina Držića vozio VW Golf neprilagođenom brzinom i bez položenog vozačkog ispita, a nakon što su ga policajci pokušali zaustaviti počinio je još nekoliko prometnih prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglušio se na policijsku naredbu da zaustavi vozilo i dao se u bijeg, ali je dolaskom do raskrižja s Ulicom Hrvatske bratske zajednice zbog neprilagođene vožnje naletio na rubni kamen pješačkog otoka. Potom je sa suputnikom iz vozila pokušao pobjeći, ali je uhvaćen. Policajci su utvrdili da je vozio s gotovo 1,4 promila alkohola u krvi, zbog čega je smješten u posebne prostorije do otriježnjenja.

Osim što je vozio neprilagođenom brzinom i bez položenog vozačkog ispita terete ga da nije postupio po naredbi policijskih službenika, ali i da nije zaustavio vozilo na znak crvenog svjetla te da nije vezao sigurnosni pojas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Prekršajnom sudu u Zagrebu određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana zbog opasnosti od ponavljanja djela, nakon čega će protiv njega biti nastavljen prekršajni postupak, kažu u zagrebačkoj policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo