Društvene mreže / Slavonka će ovog 'američkog vojnika' pamtiti dok je živa: 'Poslao sam ti paket, a u njemu je...'

Image
Foto: Pexels.com

53-godišnjakinja je, putem društvene mreže, stupila u kontakt s muškarcem koji se predstavio kao američki vojnik u Afganistanu

5.2.2021.
12:27
Pexels.com
VOYO logo

Za više od 200 tisuća kuna prevarena je 53-godišnjakinja s područja Osječko-baranjske županije koja je na različite bankovne račune uplaćivala novac muškarcu koji se predstavio kao američki vojnik u Afganistanu, izvijestila je policija.

Tijekom rujna 2020. 53-godišnjakinja je, putem društvene mreže, stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao američki vojnik u Afganistanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepoznati prevarant je u komunikaciji s 53-godišnjakinjom napisao da je poslao poštanski paket u kojem se nalazi 600 tisuća američkih dolara, a koji je tvrtka za dostavu zadržala u Londonu te je za paket potrebno platiti otkupninu.

Oštećena 53-godišnjakinja je, nakon dogovora s nepoznatim počiniteljem, od 14. rujna do 13. studenog prošle godine, za navodnu otkupninu paketa obavila šest odvojenih uplata na različite bankovne račune nepoznatih vlasnika, u ukupnom iznosu većem od 220 tisuća kuna. No, paket nije nikada primila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je ovoj prijevari podnijela izvješće državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo