Istra / Slijepa ljubav: Obećala da će se udati za njega iako je bila u braku. Prevarila ga za 700 tisuća kuna

Image
Foto: ILUSTRACIJA/Shutterstock

Prevaranti su se nesretnom muškarcu u Istri predstavili kao brat i sestra

23.12.2020.
11:12
ILUSTRACIJA/Shutterstock
VOYO logo


Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je, nakon okončane istrage, 7. prosinca 2020. podiglo pred nadležnim sudom optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana u dobi od 39 i 47 godina zbog počinjenja kaznenog djela protiv imovine prijevarom.

Optužnicom se 39-godišnjakinju i 47-godišnjaka tereti da su od ožujka do 19. lipnja 2020. u mjestu kraj Rovinja, sukladno prethodnom dogovoru, iskoristivši životnu dob oštećenika (67) i zdravstveno stanje, lažno se predstavili oštećeniku da su brat i sestra, te su često dolazili u njegovu kuću i obavljali razne poslove kako bi stekli oštećenikovo povjerenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39-godišnjakinju se tereti da je oštećeniku obećala da će se udati za njega, iako je već bila u braku s 47-godišnjakom, i da će brinuti o njemu. Nakon što je oštećenik u sve to povjerovao, pristao je s 39-godišnjakinjom zaključiti ugovor o dosmrtnom uzdržavanju na temelju kojeg se 39-godišnja okrivljenica upisala u zemljišnim knjigama kao vlasnica nekretnina.

Okrivljenici su si, tereti ih se, pribavili nepripadnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 700.000 kuna, priopćio je DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo