čemu šutnja dosad? / Slučaj star 10 godina: uhićen muškarac koji je skrivio nesreću u kojoj su poginule sestre Filipović

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

umnjiči ga se da je 15. prosinca 2006. u 20.25 upravljao Renault Cliom, a kod benzinske pumpe Cernik, kako bi skratio put prema Čavlima ušao je u suprotni smjer

16.12.2016.
10:25
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Prošlo je deset godina od nesreće u kojoj su poginule sestre Višnja (22) i Gordana (18) Filipović, a policija je našla i uhitila krivica, potvrđeno je u MUP-u.

Riječ je o 46-godišnjaku iz okolice Čavla, a neslužbeno se doznaje da je riječ o Robertu Žaji. Sumnjiči ga se da je 15. prosinca 2006. u 20.25 upravljao Renault Cliom, a kod benzinske pumpe Cernik, kako bi skratio put prema Čavlima ušao je u suprotni smjer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas će se u Rijeci održati i konferencija za medija na kojoj će biti predstavnici tima koji je vodio istragu, a donosimo priopćenje Ravnateljstva policije.

Policijski službenici Ravnateljstva policije i Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su u četvrtak, 15. prosinca 2016. godine kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom s područja Čavla, zbog sumnje da je 2006. godine počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnja se da je osumnjičeni 46-godišnjak, 15. prosinca 2006. godine oko 20,25 sati, teško kršeći prometna pravila vozilom Renault Clio kod ulaza benzinske postaje Cernik, a kako bi skratio put u pravcu mjesta Čavli, ušao u južnu prometnu traku koja je bila namijenjena isključivo za promet vozila u smjeru sjevera odnosno Kikovice te dolaskom do 76 km i 600 m autoceste A6 oduzeo prednost prolaska Toyoti Yaris, kojom je upravljala pok. Višnja Filipović, tada 22-godišnjakinja. Ona je, izbjegavajući direktan udar vozila, naglo skrenula udesno uslijed čega se njeno vozilo više puta prevrnulo. Pok. Gordana Filipović, tada 18-godišnjakinja, ispala je iz stražnjeg desnog sjedišta na kolnik i od zadobivenih ozljeda preminula sljedećeg dana. Ostali putnici iz vozila (1987., 1987. i 1984.) lakše su ozlijeđeni.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da se osumnjičeni 46-godišnjak, bez obzira na činjenicu da je uočio prometnu nesreću, nastavio kretati u smjeru juga i kod izlaska Čavle napustio autocestu A6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz posebno izvješće, doveden pritvorskom nadzorniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo