KATARINA DOMINIĆ / Svjedočila kći: 'Mama i baka su se htjele riješiti škrinje; Jasmina se svađala s djedom i gurnula ga'

Prvo je svjedočio medicinski tehničar koji je došao na poziv jer je trebala biti ukazana pomoć Smiljaninom ujaku

26.11.2019.
12:20
VOYO logo

Na Županijskom sudu u Varaždinu u utorak je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić.

Nakon što je svjedočio je Manuel Vugrinec, policajac koji je prvi ušao u kuću, suđenje se nastavilo točno u podne kada su stigli Smiljanina majka Katarina Dominić, kći Katarina Dominić Srnec i zet David Balent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katarina Dominić-Srnec, nakon što joj je sudac pročitao zakonska prava koja joj kao oštećenici pripadaju, odbila je svjedočiti.

Međutim, Smiljanina kći je svjedočila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorila je o danu kada su se odlučili riješiti sporne škrinje, ali i o nekim sjećanjima na tetu Jasminu i djeda te odnosima u obitelji.

Image

Šokantno svjedočenje Smiljanine kćeri: 'Otvorili smo škrinju. David mi je rekao da se vide noge, spolovilo...'

Image

Šokantno svjedočenje Smiljanine kćeri: 'Otvorili smo škrinju. David mi je rekao da se vide noge, spolovilo...'

"Mama i baka su se dogovorile da se riješimo te škrinje. S Davidom sam otvorila škrinju u petak da se odmrzne. Bila je jako teška pa je nismo mogli izvući. David ju je uspio podignuti na jednom kraju, a mama je donijela daskice na koje smo ju stavili. Poklopac nismo mogli otvoriti jer je bio smrznut. Ja sam s nožem dio otvorila, a dio je otvorio isto s nožem, David. Pa smo jednu daskici ostavili da se skroz poklopac opet ne zatvori i da se brže odmrzne. U subotu ujutro smo vadili neke vrećice s voćem i povrćem koje su bile na vrhu. Otišla sam po kantu, a David je naišao na crnu vreću koju je razrezao. Došao je kod mene u kupaonicu i rekao da se vide ženske noge i žensko spolovilo", izjavila je Smiljanina kći na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom iskazu je izjavila kako tu škrinju inače nisu otvarali, ali ne zna zašto i nije se time zamarala jer je u kući postojala još jedna škrinja i nju su koristili.

Kazala je i kako je nakon tog strašnog otkrića rekla majci Smiljani da nazove policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja tijelo nisam ni vidjela. Nisam išla gledati. Sve se događalo brzo, a ja sam bila u šoku. Nisam znala tko bi mogao biti u škrinji i ne znam kako je tijelo dospjelo u škrinju", ispričala je kći osumnjičene.

Na upit tužiteljice je odgovorila kako se u obitelji nije razgovaralo gdje se Jasmina nalazi. Prisjetila se kako su se jednom mama, teta Jasmina i djed Martin svađali, te da je Jasmina gurnula Martina prema kuhinjskim vratima na kojima se tada razbilo staklo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Smiljanu je opisala kao brižnu majku kojoj se mogla povjeriti.

"Topla je i ne smatram je lošom osobom", ustvrdila je kći Katarina koja u niti jednom trenutku nije pogledala majku pa čak ni kada je napuštala sudnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedočio i Katarinin zaručnik

David Balent, Katarinin izvanbračni suprug, morao je po sili zakona svjedočiti jer nije vjenčan s Katarinom.

Tek kad su pomaknuli škrinju, rekao je, vidio je da je priključena na struju, što prije nije znao. Baka Katarina i Smiljana su odlučile pomaknuti škrinju kako bi se ispod postavile pločice, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I on je ustvrdio da je njemu i zaručnici Katarini, u tome pomagala Smiljana.

Opisao je da se škrinja nalazilaa ispod stepenica, a ondje su bile dječje igračke i polica s knjigama, što su, kaže, saznali kad su je pomicali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smiljana i baka su se dogovorile, kupile su se pločice i htjele su staviti tepih. Smiljana je zvala neki otpad da dođu po to, trebala je dobiti bon. U petak ujutro smo počeli, ja Katarina i Smiljana smo počeli micati stvari, knjige i to. Škrinja je bila jako teška, nismo je mogli dignuti pa smo stavili ispod daščice, škrinja je pala u pod. Pomaknuli smo je i vidjeli da je uključena. Isključili smo je, ali nije se dala otvoriti. Možda zbog vakuuma, uspjeli smo dignuti poklopac 2-3 centimetra. Stavili smo daščicu da se to otopi. Smiljana je zatim vadila voće, povrće, koliko se dalo izvaditi. Ne znam jesu li je kasnije zatvorili. Nastavili smo sutradan. Smiljana je ležala u sobi, ja i Katarina smo počeli čistiti, mogla se tad malo više podignuti. Uzeli smo kantu. Bila je do vrha puna leda. Iznesli smo van koliko smo mogli. Zaručnica je otišla u kupaonicu oprati kantu, uzeo sam nož i krenuo micati vreću", kazao je David nakon čega mu je pozlilo pa je nakratko napustio sudnicu.

"Vidio sam žensku nogu", izjavio je u nastavku te dodao kako se ne sjeća najbolje svega zbog šoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

No, pamti da je Smiljani bila ukazana medicinska pomoć jer joj je bilo loše.

"Nije ništa govorila, ali je plakala vidjelo se da je u šoku. Dali su joj inekciju neku", izjavio je zet osumnjičene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedočio medicinski tehničar

Svjedočio je i medicinski tehničar koji je 16. veljače s kolegama intervenirao u Palovcu. Pružili su pomoć Smiljaninom ujaku Franji kojem je pozlilo kad je saznao da je nakon 19. godina pronađena njegova nećakinja Jasmina i to mrtva. Naime, ekipa medicinske pomoći je dobila poziv da muškarca pritišće u prsima i da je mjesec dana prije imao infarkt. Tek kada su stigli, shvatili su da je pod stresom jer je doznao vijest o nećakinji.

Potom je ekipa Hitne medicinske pomoći otišla u kuću Srnec-Dominić. Policajac im je pokazao zamrzivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli smo smrznute natkoljenice i potkoljenice ženske osobe djelomično omotane u crne vreće. Potom smo otišli do Smiljane koja je sjedila za stolom, bila je vidno potresena, imala je zatvorene oči i tresla se. Ponuđena joj je terapija, ali je rekla da je već popila nešto za smirenje" ispričao je tehničar. Kod Smiljane je, dodao je, vjerojatno bila riječ o reakciji na stres. Nitko drugi od ukućana nije se tog dana požalio da mu je loše.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo