Nastavilo se suđenje / Smiljana Srnec nije iznijela svoju obranu: O slučaju 'škrinja' odlučivat će Vrhovni sud!

Image
Foto: RTL

Suđenje se održalo na Županijskom sudu u Varaždinu. Rasprava je započela prijedlozima za novim dokazima

21.1.2020.
9:40
RTL
VOYO logo

Nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec, optuženoj da je 2000. godine tupim predmetom s nekoliko udaraca po glavi ubila svoju sestru Jasminu Dominić i tijelo stavila u škrinju u obiteljskoj kući.

Smiljana Srnec nije iznijela obranu te cijeli slučaj sad ide na Vrhovni sud. Naime, obrana je predložila da se ponovi psihijatrijsko-psihologijsko vještačenje. Tužiteljstvo se izjasnilo kako ne vidi razlog da se ponavlja te su rekli da to vodi k odugovlačenju postupka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužba je dostavila CD sa fotografijama pretrage i obdukcije, a odnosi se na sijedu vlas kojoj je prigovorila obrana. 

Odvjetnik Smiljane Srnec Krešimir Golubić predložio je ispitivanje svjedoka koji su imenovani u bilješkama koje je dostavio odvjetnik (Branko Krčmar, Danijel Herceg i Melita Sečan-Hrastić). Tužiteljstvo se usprotivilo jer ti svjedoci nemaju ništa novo za reći niti nikakva nova saznanja za postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema smisla ponavljati se. Vrtimo se u krug oko stvari oko kojih je vijeće već zauzelo stajalište", rekla je županijska državna odvjetnica Irma Bagarić.

Obrana je u spis dostavila i zahtjev za izdvajanje nezakonitih dokaza jer na pretrazi nisu bili svjedoci. Tužiteljstvo smatra da to nema utemeljenje. Očevid, kaže, nije nezakonit dokaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavljanje očevida nije narušavalo privatnost, nego se to radilo po zakonskim uvjetima, reklo je tužiteljstvo. Protive se tome da se izdvoji zapisnik o očevidu iz slučaja, što je obrana zatražila.

Sudac je odbio prijedloge obrane za ponovnim psihijatrijsko-psihologijskim vještačenjem te žalbu da je očevid nezakonito napravljen. Obrani sad preostaje da se žali te će cijeli postupak ići poslije toga na Vrhovni sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo