Slučaj 'zamrzivač' / Smiljana Srnec tvrdi da je Jasmina bila nasilna: 'Udarila me štiklom po glavi, plakala sam...'

Suđenje se nastavlja za manje od dva tjedna, a na vruće stolce trebali bi sjesti Smiljanina kći i zet koji su škrinju i otvorili nakon 19 godina

14.11.2019.
18:21
VOYO logo

Nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec na Županijskom sudu u Varaždinu. Optužena je da je prije 19 godina ubila svoju sestru Jasminu Dominić, a njezino tijelo sakrila u zamrzivač. Smiljana se u četvrtak suočila sa svjedocima koji su govorili o odnosima između sestara i njihovim karakterima.

Ponovno je postavljala pitanja svjedocima, s nekima se čak i prepirala, a isplivali su i novi detalji u kojima bi se mogao skrivati i motiv za ovaj zločin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovom suđenju Smiljana Srnec suočila se s ljudima iz prošlosti koji su iz nje do sada uspjeli izvući najviše. I emocija i informacija. 

"Ako se dokaže da sam kriva, nek' budem kriva. Znam da si ju volio isto i ja ju volim, ona je moja sestra", rekla je Srnec daljnjem rođaku Borisu Kocijanu koji je svjedočio o jednoj svađi između sestara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vikale su, tukle se, što je bilo ne znam, jer nisam vidio. Samo sam čuo... I onda je Jasmina istrčala van i viknula je: 'Bježi!' I ja sam zatrnuo, ostao sam skamenjen. I onda sam vidio Smiljanu, ko da nije imala zjenice i ko da joj je pjena na ustima bila, sline ili tako, nešto je bilo", svjedočio je Kocijan.

Na pitanje tužiteljice Irme Bagarić je li mu Jasmina rekla još nešto osim 'bježi', Kocijan je odgovorio: "Bježi, ubit će nas, zatući će nas!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Smiljanina verzija je drukčija.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogovorili smo se da dojdeš k meni pušiti cigarete. Moja sestra se u tom trenutku ostavila cigarete i bila je protiv toga da nas dvoje pušimo. Daj se probaj prisjetiti, koga si našao i u kakvoj situaciji? Ja sam ti rekla da me štiklom udarila po glavi. I plakala sam, a ona je bježala van jer je vidjela da si ti došao", rekla je Srnec, no Kocijan je kazao da to nije istina.

Smiljana je tvrdila da je Jasmina bila agresivna i temperamentna, ne ona: "Sjećaš li se toga? Isto slična situacija. Nas dvoje smo se nešto smijali, jel' smo ju nekaj uvrijedili, ne znam što je bilo. Udarila me po glavi. Izula je cipelu, udarila me i bježala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je jedan od svjedoka u sudnicu ušao tek kasnije jer je ispred imao napadaj anksioznosti, druga svjedokinja koja se sa sestrama Dominić družila cijelo djetinjstvo opisala je kako se sa Smiljanom posvađala u srednjoj školi pa su se oko te svađe i sad opet posvađale.

Suđenje se nastavlja za manje od dva tjedna, a na vruće stolce trebali bi sjesti policajac koji je prvi stigao na mjesto događaja, ali i Smiljanina kći i zet koji su nakon 19 godina škrinju i otvorili. Bit će pozvana i majka sestara. Pitanje je hoće li se odazvati ili opet iskoristiti blagodat šutnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo