Smrt u Jadranu / Mladić uopće nije smio voziti gliser: Kako se omiljena ljetna atrakcija u sekundi pretvorila u tragediju?

Mladić koji je upravljao gliserom bez dozvole trenutno je u pritvoru. Može dobiti od jedne do osam godina zatvora

20.7.2020.
21:00
VOYO logo

Policija je dovršila istragu o tragediji u kojoj je poginuo 14-godišnjak iz Nizozemske kada je na njega naletio gliser koji ga je vukao na tubi. Vozač, 20-godišnjak koji je upravljao gliserom, nije imao dozvolu i sada mu prijeti od jedne do osam godina zatvora.

Istraga je utvrdila da je dvadesetogodišnjak u subotu, u 13 sati i 15 minuta, na gliseru prevozio troje Nizozemaca, dok je dječak bio na tubi, odnosno, gumenom kolutu privezanom za stražnji dio glisera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OČEVID U TIJEKU /

Tragedija na Kornatima: Dječak poginuo dok je gliser vukao 'bananu'

Image
OČEVID U TIJEKU /

Tragedija na Kornatima: Dječak poginuo dok je gliser vukao 'bananu'

Iz Policijske uprave Šibensko-kninske objašnjavaju da je osumnjičeni napravio manevar ulijevo, zatim naglo udesno. Dijete je tada tijelom udarilo u gliser, zadobilo po život opasne ozljede, od kojih je u 16 sati i 55 minuta preminulo u Općoj bolnici Šibenik.

Tragedija je potresla svih pa tako i one koji diljem obale nude vožnju na tubama. Napominju da oprez mora biti neprekidan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim vi zanesete, vi morate dati malo gasa da ih izvučete, da ih vratite. Sila ih vuče van, ako vi stanete, njih će odvuć do kraja, zamotat će vam se ispred glisera.
Više se gleda iza nego ispred. Ispred se samo baci pogled da se u nešto ne zabijete, ali više gledate ljude i pazite na njih", rekao je Erik Birgmajer, iznajmljivač rekvizita za vodene sportove.

Jer riječ je o omiljenoj ljetnoj zabavi mlađih turista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veselim se, mislim da će biti zabavno. Radim to prvi put. Prije još to nisam radio, zato i treniram. Mi se veselimo svi", kazao je Henning iz Njemačke.

U riječkoj lučkoj kapetaniji kažu da se takvo što u Hrvatskoj još nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jest, prema spoznajama koje imamo to je prvi takav slučaj, tako da mi je teško govorit o slučaju, jer nisam upoznat s time. Uvijek onaj tko vuče je naprijed, onaj koga se vuče je otraga. Tako da doista ovaj slučaj je poseban", izjavio je Darko Glažar, lučki kapetan i dodao:

"Onaj tko vuče, znači mora imati na tom svom plovilu retrovizor, da može vidjeti otraga kako se to ponaša. Znači ako nešto krene po zlu da može na vrijeme se zaustavit".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladić koji je upravljao gliserom bez dozvole trenutno je u pritvoru. Osumnjičen je za teško kazneno djelo protiv sigurnosti, za što može dobiti od jedne do osam godina zatvora. Strahota na Kornatima ovog je ljeta prva nesreća na moru u kojoj je izgubljen život. 

FOTO: Ilustracija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo