velika šteta / FOTO Snažno nevrijeme poharalo Karlovac i Dugu Resu: Vjetar nosio krovove, oštećeno 60-ak kuća

Image
Foto: KA portal

Sve službe su na terenu

26.7.2022.
15:23
KA portal
VOYO logo

Snažno nevrijeme, jaki vjetar praćen kišom pogodilo je šire dugoreško i karlovačko područje. Oštećene su prometnice, poplavljene ceste i usjevi, počupana stabla, a na 60-ak je kuća došlo i do oštećenja na krovovima i prozorima.

Na nekim je mjestima vjetar puhao 16,5 metara u sekundi, što je u kategoriji 'žestokog vjetra', rekla je za Hinu karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, dodajući da su se na mnogim mjestima njihala cijela stabla i da je i hodanje bilo otežano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve su službe Civilne zaštite na terenu, uklanjaju se stabla s prometnica i električnih kabela, uklanja se i utvrđuje sva nastala šteta", rekla je Furdek Hajdin.

U Elektri Karlovac kažu da sporadično ima prekida struje te da ekipe popravljaju kvarove i na dalekovodima i na niskonaponskoj mreži. Pomoćnik direktora Josip Kekić smatra da će već tijekom popodneva svi kvarovi biti uklonjeni te da će možda ostati pokoji sporadični slučaj na niskom naponu, kod pojedinih kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
velika šteta /

Vjetar je čupao ogromna stabla i nosio krovove! Pogledajte posljedice snažnog nevremena kod Karlovca

Image
velika šteta /

Vjetar je čupao ogromna stabla i nosio krovove! Pogledajte posljedice snažnog nevremena kod Karlovca

Šteta ima i u Generalskom Stolu, Bariloviću, Netretiću, Velemeriću, Jarčem Polju, te mjestima uz D-1, od Karlovca prema Plitvicama. Temperatura zraka pala je za gotovo deset stupnjeva, piše KAportal.

Vatrogasni zapovjednik Miroslav Rade rekao je da je najhitnije bilo rasčistiti drveće s ceste D1, naviše u Tušiloiviću, te su upravo zbog prometne gužve vatrogasci imali otežan pristup na mjesta intervencije, no da je i prije 15 sati promet normaliziran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uslijed štete uzrokovane obilnim padalinama s jakim vjetrom na području grada Karlovca obavještavamo građane da su sve dežurne službe na terenu: gradske tvrtke, Javna vatrogasna postrojba te dobrovoljna vatrogasna društva. Održan je hitni sastanak Stožera civilne zaštite Grada Karlovca, a načelnica Stožera zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić je u obilasku terena s dežurnim službama i zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Grada Karlovca, Miroslavom Radom. Molimo građane za strpljenje, a javnost ćemo na vrijeme obavještavati o eventualnim novim okolnostima", priopćili su iz Grada.

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo