dramatična akcija / Spasili su dvoje surfera, za djevojkom se još traga: 'Kada smo došli, oni su se već pomirili sa smrću'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL / nestali.hr

'Dok su ih ukrcavali na brod, rekli su kako ne mogu vjerovati da je netko došao po njih'

26.9.2018.
8:40
Hrvoje Jelavic/PIXSELL / nestali.hr
VOYO logo

Potraga za mladom surfericom iz Meksika koja je nestala kod Zlatnog rata još traje, a u nju su od jutros uključeni policijsko plovilo, ophodni brod i helikopter te pripadnici Vatrogasne postrojbe Hvara, priopćeno je u utorak popodne iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Na stranici nestali.hr objavljena je njena fotografija i osnovni podaci. Surferica je 26-godišnja Valeria Valderrama Santos iz Meksika koja inače ima prebivalište u Barceloni. Visoka je 165 centimetara, ima kestenjastu kosu i oči. Ispod lijevog oka, na jagodičnoj kosti, ima manji ožiljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pilot potražnog zrakoplova Obalne straže u 16:03 sati uočio je surfersku dasku tri nautičke milje jugozapadno od Bola, ali, nažalost, ne i nestalu surfericu. Zbog lošeg vremena MRCC je prekinuo traganje za surfericom oko 17 sati, dok je ista nastavljena jutros.

A jedan od dvojice članova centra za ronjenje ‘Delfin’, Matej Barhanović, ispričao je za Net.hr kako je zajedno sa Matejom Lisičarom spasio dvoje surfera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barhanović priča da se u trenutku nagle promjene vremena nalazio u ronilačkom centru Delfin s vlasnikom, Lisičarom. Čim je počela puhati bura, zatvorili su centar te vrlo brzo uočili surfere kako se bore s vremenom.

“Bile su tamo dvije škole surfanja, gledali smo kako oni gladaju surfere i ne reagiraju. Gledamo i razmišljamo, ako nitko od nas ovaj tren ne reagira, oni su gotovi”, započeo je priču hrabri mladić. Unatoč vremenskim neprilikama članovi centra Delfin procijenili su kako još stignu spasiti surfere dok se stvari ne izmaknu kontroli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S brodom smo krenuli samo nas dvoje, a surferi su tada sigurno bili već dvije milje od obale, bura je bila nevjerojatna. Kada smo došli tamo oni su već bili pomireni sa smrću. U očima im vidiš da su mislili da su gotovi”, rekao je Barhanović.

Dok su ih ukrcavali na brod, spašeni surferi rekli su kako ne mogu vjerovati da je netko došao po njih. No na pitanje je li se još tko nalazio s njima, rekli su kako nisu sigurni, ali da ipak misle da su drugi izašli. Ipak, sve se promijenilo u trenutku kada su se vratili na obalu, nešto iza 13 sati, piše Net.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na plažu je vrlo brzo došao partner nestale djevojke koji je napao Barhanovića i Lisičara, pitavši ih gdje mu je cura te zašto ju nisu spasili. No tada se vrijeme već izmaklo kontroli, a surferica koja je bila najbliža obali nije doplivala do kopna.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo