sudjelovali u utaji poreza / Splićanin organizirao šverc kokaina u Veliku Britaniju? U zatvoru je, osumnjičena još dvojica

Image
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Prilikom pretrage stana kod Vedrana P. nađena je automatska puška s dva spremnika streljiva

11.5.2022.
18:14
Grgo Jelavić/Pixsell
VOYO logo

USKOK je izvijestio kako je na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a donijeto rješenje o istrazi protiv trojice hrvatskih državljana zbog trgovine velikim količinama kokainom i nedozvoljenog posjedovanja oružja, piše Dalmatinski portal.

Na čelu grupe nalazio se Krešo Svalina, koji je već osumnjičen za sudjelovanje u velikoj poreznoj utaji otkrivenoj u akciji Složna braća. Svalina je nedavno uhićen i pritvoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sumnjiče ga da je povezao u zajedničko djelovanje osumnjičenike Vedrana P. i Dominika D., kao i još najmanje tri zasad nepoznate osobe iz BiH, Nizozemske i Italije.

USKOK navodi da su koristili posebno nabavljene mobitele te da je Svalina s osobom iz BiH dogovarao kontinuiranu nabavu točno određenih količina kokaina koje treba preuzeti u Nizozemskoj i prevesti ga u Veliku Britaniju. S osobom u Italiji dogovarao je preuzimanje novca u Italiji za prodaju te droge, kao i novac za kupnju novih količina kokaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
u srbiji /

Svi detalji stravičnog ubojstva: Izbola muža na spavanju pa ga razrezala i kuhala, dijete sve vidjelo

Image
u srbiji /

Svi detalji stravičnog ubojstva: Izbola muža na spavanju pa ga razrezala i kuhala, dijete sve vidjelo

USKOK navodi da je Svalina s osobom iz BiH i Dominikom D. kupio kamion u čijoj su kabini izradili poseban spremnik za krijumčarenje do 50 kilograma droge. U skladu s dogovorom partnera iz BiH i Nizozemske, izdavao je naloge i upute Vedranu P. kada treba preuzeti kokain i isporučiti ga u Veliku Britaniju. Te je naloge ovaj prenosio Dominiku D., kojem je plaćao i troškove puta te nagrade za obavljeni prijevoz droge.

Da bi prikrili šverc droge, Dominik D. je preko svog trgovačkog društva dogovarao prijevoz ilegalnog tereta kamionom i njegovo preuzimanje na točno određenim lokacijama i prijevoz do Britanije. Odlazio je u Nizozemsku i Belgiju i preuzimao dogovorene količine kokaina radi daljnje prodaje u Velikoj Britaniji. Svalina mu je davao upute da od osobe u Italiji preuzima novac za nabavu novih količina droge i za obavljene usluge krijumčarenja droge u Veliku Britaniju, kako bi taj novac podijelio sa Svalinom i Vedranom P. Svalina je dio novca predavao i osobi iz BiH, navodi USKOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veljači ove godine Dominik D. je zaustavljen u Velikoj Britaniji. Djelatnici Carine i policije pronašli su 2 kilograma kokaina.

Prilikom pretrage stana kod Vedrana P. nađena je automatska puška s dva spremnika streljiva, piše Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo