SERIJSKA PREVARANTICA / Splićanka 16 godina lagala samcu da je njegova stara ljubav. Dao joj više od 100 tisuća eura, nije jedini

Image
Foto: Shutterstock

Muškarac nije jedini koji je nasjeo na njezine laži, ali na prvu nije povjerovao policiji o čemu je riječ

15.5.2022.
13:27
Shutterstock
VOYO logo

Policajci Službe organiziranog kriminaliteta splitske policije dok su istraživali slučaj prijevare u kojem je glavna akterica 48-godišnjakinja iz Splita, inače djelatnica Državnog arhiva, povezali da je ista osoba 60-godišnjaka iz okolice Splita prevarila za iznos od više stotina tisuća kuna.

Naime, još davne 2006. godine doznala je za 44-godišnjaka koji pati za svojom fakultetskom ljubavi. Tada ga je kontaktirala SMS-ovima i predstavila se kao njegova nikad prežaljena ljubav. Slala mu je lažne fotografije i uvjeravala ga da će se udati za njega, ali da prije mora završiti fakultet za koji nema novca, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakog mjeseca joj je uplaćivao oko četiri do pet tisuća kuna, a cijela priča potrajala je punih 16 godina. Policija procjenjuje da joj je tijekom tog vremena uplatio minimalno 830 tisuća kuna.

Image
Sedmero ih palo /

Uhićena skupina koja je računalnim prijevarama došla do 300 tisuća kuna

Image
Sedmero ih palo /

Uhićena skupina koja je računalnim prijevarama došla do 300 tisuća kuna

Prevareni muškarac nije ni slutio da je žrtva prijevare dok na njegova vrata nisu zakucali policajci i objasnili o čemu je riječ. Ni tada mu nije bilo lako povjerovati u to te ih je uvjeravao da će mu se ona vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je za pomaganje u prijevari prijavila i 24-godišnjakinju iz Splita koja je sudjelovala u reality showu. Ona je gospođu s početka priče upoznala preko svoje majke koja također radi u kulturnoj državnoj ustanovi.

Dakle, iskusna prevarantica iskoristila je djevojku tako što je od svoje žrtve tražila da dio novca uplaćuje i na račun jedne osobe koja je onda taj novac prebacivala na račun 24-godišnjakinje. Ona je, pak, novac davala svojoj starijoj “prijateljici”, koja ju je za to nagrađivala raznim poklonima i novčanim “donacijama”. Od tog novca kupile su i BMW 320, koji su onda naknadno prodale i novac potrošile na provode i kupovanje raznih stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A policija je cijelu priču počela istraživati zbog sumnje da se 48-godišnjakinja 2019. predstavila kao djelatnica Porezne uprave i ponudila 53-godišnjakinju da će mu otpisati porezno dugovanje. Za to je, naravno, tražila novac.

On joj je za usluge isplatio 18 tisuća kuna. Osim toga, u listopadu 2020. godine u zabludu je dovela i 39-godišnjakinju od koje je tražila da joj posudi novac koji će joj vratiti. Ova joj je povjerovala i "posudila" šest tisuća kuna koje nikad nije dobila natrag, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Kaznenom zakonu, za kazneno djelo prijevare kojom je pribavljena znatna imovinska korist ili prouzročena znatna šteta propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo