Traže se krivci / Policija privela jednu osobu? Napadnuti vaterpolist ima ozljedu glave, sljepoočnice i nosa

Image

Njega su navodno petorica napadača udarili metalnom šipkom

9.2.2019.
20:43
VOYO logo

Vaterpolist Crvene zvezde kojega su u subotu rano popodne zajedno s još dvojicom njegovih klupskih kolega na splitskoj Rivi napala petorica mladića lakše je ozlijeđen, doznaje se u KBC-u Split, a napad na beogradske sportaše osudili su brojni sportaši te političari, među kojima župan Blaženko Boban i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je poručio da Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje.

Mladić (29) koji se od razularene rulje spasio skokom u more naknadno je zatražio liječničku pomoć, sat i pol nakon samog incidenta, te mu je utvrđena lakša tjelesna ozljeda glave, sljepoočnice i nosa. Njega su navodno petorica napadača udarili metalnom šipkom, dok su druga dvojica mladića koji su uspjeli pobjeći dobili udarac u leđa, odnosno u nogu, ali oni nisu zatražili liječničku pomoć u splitskoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo oštro osudilo nasilje

"Iskreno se nadamo da će počinitelji biti identificirani i odgovarajuće kažnjeni, te da ovaj nemili događaj neće utjecati na dosadašnje odlične odnose svih sudionika lige koja egzistira već 11. sezonu", stoji u priopćenju koje je potpisao povjerenik Regionalne vaterpolske lige Milivoj Bebić, nakon huliganskog napada na trojicu vaterpolista Crvene zvezde koji se dogodio u subotu na splitskoj rivi.

U prioćenju se navodi kako je policija odmah intervenirala i pružila pomoć igraču koji se od napadača spasio skokom u more, dok su dvojica njegovih kolega uspjela pobjeći i samostalno doći do hotela.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tijeku je kriminalistička obrada i po informacijama koje smo dobili iz splitske policije,  jedna osoba je privedena pod sumnjom da je bila sudionik navedenog napada. Upravni odbor Regionalne vaterpolske lige je odmah obavio izvanrednu telefonsku sjednicu i donio odluku u skladu s člankom 8. st.8 Propozicija natjecanja da se navedena utakmica 13. kola između Mornara Brodospasa i Crvene zvezde odgađa do daljnjega", stoji u priopćenju u kojem je povjerenstvo za natjecanje najoštrije osudilo navedeni izgred kao i svaki drugi oblik nasilja kojem nema mjesta u sportu.

Policija informacije o uhićenima demantira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

​Srbi traže pojačane mjere sigurnosti

Dužnosnici Vaterpolskog saveza Srbije (VSS) i Vaterpolskog kluba Crvena zvezda najavili su kako će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i reprezentacije u Hrvatskoj poslije subotnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

"Tražit ćemo povećane mjere sigurnosti. Da pretpostavimo da će sve biti dobro, nismo sigurni...",  rekao je direktor VSS-a Đorđe Đorđević na tiskovnoj konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik VSS-a i VK Crvena zvezda Viktor Jelenić ukazao je da nije bilo riječ o sukobu navijačkih skupina, već da su napanuti igrači jednog kluba.

"Zvezdini vaterpolisti nisu bili u obilježjima kluba. Konobar je prepoznao grb ispod jakne, na kojoj nije bilo obilježja Crvene zvezde. Uslijedio je neugodni razgovor sa konobarom, poslije čega su igrači htjeli preći u drugi kafić", rekao je novinarima Viktor Jelenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naveo kako su vaterpoiste potom fizički napali navijači, a da su golmana Aleksandra Kralja, koji je bježeći od napadača bio primoran skočiti u more, od težih ozljeda spasli dobronamjerni Splićani.

"Igrači su, nisu navijači... Katastrofa", rekao je Jelenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor VSS-a Đorđević je istaknuo dobru suradnju dva vaterpolska saveza, te podsjetio da reprezentacija Srbije igra protiv Hrvatske u Sisku 12. ožujka, a mjesec dana kasnije je završni turnir Jadranske lige u Zagrebu. On je, unatoč dobroj suradnji dvaju saveza, naglasio kako današnji incident dovodi u pitanje sudjelovanje srpskih klubova u Hrvatskoj.

"Ove godine se igra neslužbeno svjetsko prvenstvo za mlade u Dubrovniku, srpski klubovi su se prijavili i sada je pitanje hoće li će igrati", poručio je direktor VSS-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, oko 13.40 sati napala su ih petorica nepoznatih muškaraca dok su šetali Rivom. Dvojica su uspjela pobjeći, a jedan se spasio skokom u more. Iako je zadobio više udaraca, nije ozlijeđen i odbio je liječničku pomoć.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo