Vlatko Ledenko / Splitski neurolog: 'Pilot je prisebno reagirao, osjetio je da mu avion gubi snagu i napravio je što je mogao'

Image

'Pilot je najlakše ozlijeđen, mislim da će dan dva biti u bolnici, stabilan je, dobro je, ozljede su sanirane', kazao je Ledenko.

28.6.2022.
16:19
VOYO logo

Zrakoplov marke Cessna jutros je pao kod Pustinje Blaca na otoku Braču. U njemu su bile tri osobe, sve su preživjele. Prema procjeni vatrogasaca nitko nije teže ozlijeđen.

Vlatko Ledenko, pročelnik zavoda za neurokirurgiju u KBC-u Split, objavio je u kakvom su stanju ozlijeđeni u padu Cessne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primili smo troje pacijenata s Brača. Sve troje su stranci. Došli su izvan životne opasnosti, došli su prisebni, mogli su dati podatke o sebi i okolnostima ozljeđivanja. Provedena je sva potrebna dijagnostička obrada, sve troje će biti zadržano u bolnici. Pilot je najlakše ozlijeđen, mislim da će dan dva biti u bolnici, stabilan je, dobro je, ozljede su sanirane", kazao je Ledenko.

"Dvoje putnika zadobilo je teže ozljede. Radi se o prijelomima kralježaka. Radi se o stabilnim prijelomima i nisu potrebne operacije. Nemaju neuroloških oštećenja. Moj je dojam da je pilot vrlo prisebno reagirao, osjetio je da mu zrakoplov gubi snagu i napravio je što je mogao u takvim okolnostima. On je najodgovornija osoba da posljedice nisu znatno teže", nastavio je liječnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je sletio na kamenjar, tako mi je rekao. Putnici su starije životne dobi, pilot je mlađi muškarac. Mislim da na koncu neće biti nikakvih trajnih posljedica", rekao je pročelnik zavoda za neurokirurgiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo