Oduzela pravo prolaska / Sportska velikanka pod istragom: uzrokovala prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama

Image
Foto: Pixsell

Venus Williams, globalna teniska i sportska zvijezda, sudjelovala je u prometnoj nesreći u kojoj je poginuo 78-godišnji muškarac

30.6.2017.
8:07
Pixsell
VOYO logo

Lokalna policija u američkoj saveznoj državi Floridi obznanila je da istražuje nesreću, donosi BBC.

Nemili događaj zbio se još 9. lipnja. U istom je Jerome Barson teško ozlijeđen, da bi preminuo dva tjedna nakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija, prema prvim informacijama, navodi da je Venus Williams uzrokovala nesreću, oduzevši prednost prolaska automobilu kojim je upravljala supruga 78-godišnjaka. Vozačica je također prevezena u bolnicu nakon nesreće, no nije teže ozlijeđena.

Venus je pokušala prijeći vrlo prometno raskrižje blizu Palm Beacha, no iznenada se u njenom vidokrugu pojavio automobil iz suprotnog smjera, zbog kojeg je naglo zakočila. Međutim, bilo je prekasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Venus Williams je pogriješila oduzevši pravo prolaska drugom vozaču", stoji u policijskom izvješću. Poznata tenisačica, koja je vozila SUV automobil, nije bila pod utjecajem alkohola niti drugim opojnih sredstava, a nije koristila ni mobitel.

Odvjetnik supruge poginulog istaknuo je kako je Venus Williams "prekršila prometne propise, što je uzrokovalo hostipalizaciju Jeromea Barsona zbog teških ozljeda lubanje, koje su dovele do smrti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugoj strani, odvjetnik globalno poznate sportašice ističe da je riječ o nesretnom slučaju.

"Ušla je u raskrižje na zeleno svjetlo. Policija smatra da je vozila pet milja na sat kada se drugi automobil zabio u njezin. Ovo je nesretni događaj i Venus je već izrazila sućut obitelji poginulog", izjavio je za CNN Malcolm Cunningham, odvjetnik Venus Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američka tenisačica je 2011. i 2013. također sudjelovala u sličnim incidentima, ali posljedica ovog je, na žalost, najtragičnija.

Preostaje za vidjeti hoće li obitelji poginulog poduzeti pravne korake protiv poznate sportašice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći tjedan Venus Williams bi kao deseta nositeljica trebala igrati na Wimbledonu, slavnom turniru koji je pojedinačno osvojila pet puta uz još šest naslova u paru.

Starija je od najpoznatijih sportskih sestara, Williams. S mlađom Serenom je odigrala mnoštvo velikih mečeva i finala najvećih turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo