ŠTETA 19.000 KUNA / Sramotno: Lopovi provalili u udrugu koja pomaže beskućnicima i pokrali alat

Image

Trimeri, pila i sitni alat nisu bili osigurani pa će trebati novčanu pomoć za nabavku novog alata

31.12.2018.
11:49
VOYO logo

Zasad nepoznati kradljivci provalili su u kontejner s alatom udruge "Milosrđe - centar za beskućnike" u Karlovcu i ukrali četiri benzinska 'trimera' za šišanje trave, motornu pilu i mnogo sitnog alata koji je služio udruzi za obuku korisnika za uključivanje u programe javnih radova.   

Predsjednik udruge Petar Banić izjavio je Hini da sada u radu "startaju od nule", jer se alat skupljao od osnutka te udruge 2006. i sada neće imati čime obučavati svoje korisnike za uključivanje u programe javnih radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost alata ukradenog iz kontejnera u gradskoj četvrti Gaza između 29. i 30. prosinca procijenjena je na 19.000 kuna.

Tu se ne radi samo o materijalnoj šteti, koja je za našu neprofitnu udrugu velika, već i o tome da na proljeće nećemo moći radno okupirati korisnike koji mogu pružiti pomoć u održavanju okućnica siromašnijim i nemoćnim građanima ili da se uključiti u javne akcije uništavanja ambrozije, rekao je Banić te dodao da je jedan dio njihovih korisnika, zahvaljujući osposobljanju, našao posao i izvukao se iz svojih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banić je napomenuo da su u provali oštećena dva prozora za što očekuju naknadu od osiguranja imovine, ali i dodao da trimeri, pila i sitni alat nisu bili osigurani pa će trebati novčanu pomoć za nabavku novog alata.

Centar je 2006. utemeljila HVIDR-a za potrebe četiri svoja člana bez doma i ostale beskućnike, u bivšem prognaničkom naselju "Gaza", a od 2012. vodi ga civilna udruga "Milosrđe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Centar je jedino mjesto u Karlovačkoj županiji gdje se sustavno pruža usluga zbrinjavanja beskućnika, a u programu dnevnog boravka je 35 osoba. Petnaestak ima svoj dom, ali su siromašni ili na rubu siromaštva pa dolaze na ručak, što financiraju država i Grad Karlovac, dok se dva obroka svakodnevno nude od prikupljenih donacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo