objavila Lučka kapetnija / Sretan kraj potrage: Nestali slovenski surfer pronađen živ u Italiji!

Image
Foto: ipress.rtl.hr

Slovenski surfer je nestao na moru nedaleko svjetionika u Savudriji

30.10.2018.
19:13
ipress.rtl.hr
VOYO logo

OKC Koper dojavio je OKC-u PU istarske obavijest Lučke kapetanije Trst da je u moru nestali slovenski surfer Goran Jablanov pronađen živ u Italiji. 

Podsjetimo, u utorak ujutro nastavljena je potraga za slovenskim surferom koji je u ponedjeljak nestao na moru nedaleko svjetionika u Savudriji nakon što je, zajedno s hrvatskim surferom koji se uspio dokopati obale, unatoč orkanskom nevremenu i upozorenjima odlučio jedriti na daskama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jablanov se večeras iz mjesta Sistiana kraj Trsta navodno javio supruzi poručivši kako je dobro, ali iscrpljen.

Prema podacima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture,  o slovenskom surferu Nacionalnu središnjicu iz Rijeke izvijestili su predstavnici Nacionalne središnjice iz Rima nakon što je utvrđen njegov identitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je slovenski surfer dospio u Italiju utvrdit će istraga, no postoji više mogućnosti, od one da je sam isplivao nošen morskim strujama ili da ga je neki brod prevezao do Italije.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) su u ponedjeljak u 17 sati i dvije minute zaprimili dojavu očevidaca o dvojici surfera, jednom na wind, a drugom na kite surfu, u moru ispred Umaga, odakle su ih olujni udari vjetra nosili prema otvorenom moru. Obojici su uništena jedra i pali su u more, nakon čega je pokrenuta spasilačka akcija u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula i Lučkom ispostavom Umag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo