u istri / Stariji muškarac vrbovao učenicu (11) u blizini škole: Otac opisao kako je izgledao i što je rekao

Image
Foto: Shutterstock

U dogovoru s marčanskom školom, policijski službenici održat će i edukaciju roditelja

27.1.2022.
11:00
Shutterstock
VOYO logo

U blizini Osnovne škole Marčani u Istri stariji muškarac vrbovao je 11-godišnju učenicu. Otac učenice prepričao je kako se učenica OŠ Marčana našla na meti nepoznatog i opasnog čovjeka. Otac je za Glas Istre opisao kako je izgledao muškarac te što se dogodilo.

"To se dogodilo petneastak metara od škole, u uličici koja nije prometna, kad je dijete oko 13 sati krenulo kući. Stariji muškarac, otprilike oko 70 godina s naočalama, kraće sjede kose, jako naboranog lica, u trapericama i kariranoj košulji, došao je kod mog djeteta i upitao ga želi li ići s njime u auto jer je tamo čeka njezina mama. Čim je dijete to čulo, pomislilo je da nema šanse da je ondje mama i počelo je trčati i bježati", ispričao je otac djevojčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac je slučaj odmah prijavio policiji, te je obavijestio ravnateljicu škole, koja je o svemu obavijestila roditelje tamošnjih školaraca. Ovaj potencijalni pokušaj vrbovanja dogodio se prošli tjedan. 

Glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač potvrdila je da je 19. siječnja "zaprimila dojavu da je stariji muškarac u Marčani pristupio djetetu koje se vraćalo iz škole te je pozvao dijete da pođe s njim. Dijete se udaljilo i o svemu obavijestilo ukućane koji su pozvali policiju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
na pulskom bulevaru /

Gol, svezanih ruku trčao je po ulici tražeći pomoć: Kanađanina je u pulskom hostelu maltretirao i opljačkao mladić

Image
na pulskom bulevaru /

Gol, svezanih ruku trčao je po ulici tražeći pomoć: Kanađanina je u pulskom hostelu maltretirao i opljačkao mladić

Nakon prijave događaja, policajci u uniformi i civilu provode pojačane aktivnosti blizu škola na širem pulskom području. U dogovoru s marčanskom školom, policijski službenici održat će i edukaciju roditelja da bi ih uputili kako djeca i roditelji trebaju postupiti u sličnim slučajevima.

''Učitelji, roditelji i učenici upoznati su s navedenom situacijom te su obaviješteni o potrebi pojačane opreznosti. Služba za prevenciju Policijske postaje Pula pozvana je da održi edukativne aktivnosti na navedenu temu'', izjavila je ravnateljica OŠ Marčana Nensi Kaluđerović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo