Uložit će žalbu / Stigla presuda u slučaju Škrinja: Smiljani Srnec 15 godina zatvora za šokantno ubojstvo sestre

Iako nije bilo izravnih dokaza da je Smiljana ubojica, dvojbe za sudsko vijeće nije bilo

3.9.2020.
19:00
VOYO logo

Zbog velikog interesa javnosti Županijski sud u Varaždinu objavio je cijelu presudu Smiljani Srnec u slučaju koji je šokirao Hrvatsku, a o kojem se pisalo u cijelom svijet slučaju Škrinja.

Osuđena je na maksimalnih 15 godina za ubojstvo sestre Jasmine, čije je tijelo 19 godina bilo u škrinji. Slučaj i dalje ima jednu veliku nepoznanicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suze nisu pomogle. Sudac Županijskog suda u Varaždinu zadnjeg dana lipnja objavio je: kriva je.

Cijelo vrijeme suđenja tvrdila je suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
15 godina zatvora /

Presuda Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine: Svi detalji 'slučaja škrinja', zločina koji je šokirao Hrvatsku!

Image
15 godina zatvora /

Presuda Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine: Svi detalji 'slučaja škrinja', zločina koji je šokirao Hrvatsku!

"Želim reći da nisam kriva, nisam ubila svoju sestru", izjavila je Smiljana Srnec.

Iako nije bilo izravnih dokaza da je Smiljana ubojica, dvojbe za sudsko vijeće nije bilo. Sada je na 53 stranice objašnjeno i zašto. Prema vještacima, od usmrćivanja do stavljanja tijela žrtve u škrinju prošlo je svega tri sata što dokazuje da je ubijena u kući. Tada je u njoj stanovala jedino Smiljana Srnec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naknadno ponašanje optuženice koja je bila jedini izvor tvrdnji da zna gdje joj je sestra koja je u to vrijeme već nestala ukazuju da je optuženica jedina imala mogućnost i vremensku i prostornu za usmrćenje sestre", poručio je Tomislav Brđanović, sudac Županijskog suda u Varaždinu.

Iskazi svjedoka nisu se podudarali s onim što je govorila optužena, ali ni njena kći. Za njezino je svjedočenje sud utvrdio da je neistinito i da pokušava pomoći majci. Između ostalog i zato što detaljno opisuje navodne događaje koji su se zbili kada je imala svega tri-četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otvorili smo je jer su se baka i mama dogovorile da se to makne. To je već i prijašnjih godina bio dogovor, čak su se i pločice kupile da se tam ispod postave jer je tamo samo tepih bio. Ispod je bio beton", rekla je Katarina Dominić Srnec, kći Smiljane Srnec.

Neistinite su bile, piše nadalje, i izjave obrane kako je škrinja premještana, kako je unaprijed naručen odvoz iste, ali i tvrdnje da nakon pronalasku mrtvog tijela u škrinji u kući o tome nisu razgovarali. Obrana ima rok od 15 dana za žalbu. To će pravo, kaže odvjetnik Smiljane Srnec, i iskoristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko je scenarija što bi se moglo događati sa Smiljanom Srnec nakon uložene žalbe.

"O žalbi odlučuje Vrhovni su Republike Hrvatske koji ima mogućnost žalbu prihvatiti, ukinuti pobijenu presudu, preinačiti ju ili potvrditi", kazao je Igor Pavlić, glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko ova presuda postane pravomoćna Smiljana Srnec treba platiti 2000 kuna sudskih troškova i 20 000 kuna za vještačenje. I ona najvažnije, odležati 15 godina u zatvoru.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo