završila u remetincu / Što je snimila 'bubica' u autu Josipe Rimac? 'Ante je rekao da kada ovo prođe, sigurno imaš 500.000 kn'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Rimac je prvoosumnjičena u slučaju u kojem ju se tereti za trgovanje utjecajem, zloporabu položaja...

31.5.2020.
17:43
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je na prijedlog Uskoka jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i još šestero osumnjičenika.

Rimac, bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave, prvoosumnjičena je u slučaju u kojem ju se tereti za trgovanje utjecajem, zloporabu položaja te davanje i primanje mita, a sve ono za što je osumnjičena počinila je od početka 2019. pa do svibnja 2020. godine. USKOK ju je prisluškivao i pratio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od svjedoka, na kojeg bi možda mogla utjecati je i čovjek kojem je potkraj veljače kod svoje vikendice u Vodicama govorila o projektu na kojem radi. E sada, kakve veze ona, kao državna tajnica u Ministarstvu uprave, ima s projektom vjetroelektrana, nije baš najjasnije, a što je i kako je na tom projektu "radila", razlog je zašto je završila iza rešetaka.

Image
AFERA 'VJETROELEKTRANA' /

Josipi Rimac sudac odredio jednomjesečni istražni zatvor: 'Ona je jaka žena i drži se'

Image
AFERA 'VJETROELEKTRANA' /

Josipi Rimac sudac odredio jednomjesečni istražni zatvor: 'Ona je jaka žena i drži se'

Svom sugovorniku govorila je o vjetroparku, a njega je zanimalo tko je investitor projekta. Ona mu odgovara da je to Bašić Lager, na što on kaže: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Znači, to su ti tvoji kanali i sada kada bude duvalo, ti puniš džepove?''

''Treba raditi. Netko kaže, ne može se. Ma može se'', odgovara mu Rimac. Njezin sugovornik joj na to postavlja retoričko pitanje: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''A kome ćeš pogodovati ako ne investitoru?''

Ovo tek jedan u u nizu tajno snimljenih razgovora koje je Rimac vodila s radnim ljudima, javlja Večernji list. USKOK-ovi istražitelji su nadzirali njezine razgovore u vozilu, no višemjesečna istraga je prekinuta nakon što je Rimac prošlog tjedna u autu otkrila 'bubicu'. Prijavila je to policiji i nije bilo druge nego da USKOK akciju brzo privede kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posao, za koji joj je obećano 45.000 eura, Rimac je uključila svoju sestru Nediljku Radić kojoj je jednom prigodom kazala: ''Ja sam njima jasno rekla da im neću riješiti ovo što im gori dok god oni tu policu osiguranja ne raščiste s vama. Pa neka biraju. Nekad moram biti i malo bezobrazna.''

Inače, Josipa Rimac o svojim "poslovima" vrlo otvoreno govori, pogotovo kada razgovara s Antom Sladićem koji je završio u Remetincu kao i ona. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sladić i Josipa Rimac često komuniciraju, nakon čega se sastaju u njezinu vozilu ili stanu, a on je taj koji joj donosi novac. Ponekad je, kako se sumnja, taj novac za nju, a ponekad za druge. Recimo za Ružicu Njavro, koja se sumnjiči da je kod ministrice Marije Vučković inicirala izmjenu Uredbe o zakupu šumskog zemljišta za što je, kako se sumnja, dobila 10.000 eura, a bilo joj je obećano još 500.000 kuna  Iznos od 10.000 eura Josipa Rimac je početkom travnja u svom vozilu predala Ružici Njavro, a tada joj je prenijela i Sladićevu poruku.

''Ante ti je rekao da mi to poguramo, a da on stoji iza onog što je zadnji put rekao i da, kada sve to prođe, sigurno imaš svojih 500.000 kuna. A sada ti je poslao ovo, da imaš za Uskrs'', kaže Josipa Rimac dok Ružici Njavro predaje 10.000 eura. Ružica Njavro se smije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj motiv za pomaganje Sladiću Josipa Rimac našla je u dva građevinska zemljišta, jer je on spreman na nju prepisati oko 10.000 četvornih metara kod Rogoznice, javlja Večernji list.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo