TRAŽE ZATVOR ZA RODITELJE / Strava u Bjelovaru: Tjerali djecu da prose po kućama, nisu ih slali u školu...

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U optužnici se navodi kako su djeca zbog zanemarivanja i nebavljenja njihovim odgojem u školi često dolazila u verbalne i fizičke obračune

27.11.2018.
17:35
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

U Bjelovaru otkriven je stravičan slučaj grubog zanemarivanja djece. Naime, S.M., otac 14 djece i njegova nevjenčana supruga D.K. koja je majka 13 djece, optuženi su za zanemarivanje šestero djece, stoji u optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru.

Službeno ih se tereti za šest kaznenih djela protiv braka, obitelji i mladeži, zanemarivanjem i zlostavljanjem djeteta ili maloljetne osobe. Također, tereti ih se da su vodili djecu da za njih prose po kućama, da su zanemarivali njihovu osobnu higijenu zbog čega su djeca u školu redovito dolazila prljava, a ujedno su optuženi da im uopće nisu kupovali knjige i školski pribor, niti su vodili brigu o tome odlaze li uopće u školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mučan epilog

Sve navede radnje, točnije, zanemarivanje odvijalo se od prosinca 2010. do 2016. godine, a epilog je bio kad je njihov tada 12-godišnji sin, na kraju školske godine bio "rekorder" sa 144 opravdana sata i 51 neopravdanim. Slično je bilo i s njegovom braćom i sestrama. U optužnici se navodi kako su djeca zbog zanemarivanja i nebavljenja njihovim odgojem u školi često dolazila u verbalne i fizičke obračune.

Roditelji su se tijekom krim istrage branili šutnjom, a odvjetništvo od suda traži da im se izrekne jednogodišnja uvjetna zatvorska kazna s rokom kušnje od dvije godine. Djeca koju su zanemarivali u spomenutom razdoblju bila su maloljetna, a među njima bilo je i djece od tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo