Zastrašujuća tajna iz Drugog svjetskog rata / Strava u Zagrebu: Popravljali štetu od potresa i otkrili da imaju bombu na tavanu! 'Živimo tu generacijama...'

Image
Foto: Vijesti.hr

Vlasnica kuće je za RTL.hr kazala da želi upozoriti ljude jer stari zagrebački krovovi očito puno toga skrivaju

24.6.2020.
17:26
Vijesti.hr
VOYO logo

Zagreb je pretrpio golemu štetu u potresu koji ga je pogodio 22. ožujka. Brojni objekti su stradali, a brojne obitelji su ostale bez krova nad glavom.

Među takvim obiteljima našla se, nažalost, i obitelj sa Šalate čija je kuća znatno stradala. No, nisu ni u najcrnjim mislima mogli zamisliti kakva im je pogibelj uistinu prijetila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, radnici koji rade na sanaciji štete od potresa, pronašli su u srijedu poslijepodne topovsku granatu na tavanu.

Image
DAN NAKON /

Užas u zagrebačkom epicentru potresa: 'Kroz pukotine u zidovima kuća doslovno se može vidjeti van'

Image
DAN NAKON /

Užas u zagrebačkom epicentru potresa: 'Kroz pukotine u zidovima kuća doslovno se može vidjeti van'

Kuća stara 108 godina

Vlasnica kuće je za RTL.hr izjavila kako je odmah po saznanju nazvala policiju, a na mjesto događaja je ubrzo stigao i pirotehničar koji je izuzeo eksplozivnu napravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Granatu su otkrili radnici koji nam saniraju krov. Uopće ne možemo niti zamisliti kako je dospjela ondje jer je kuća u vlasništvu naše obitelji već 100 godina. Moj pradjed je drugi vlasnik, a kuća je stara 108 godina'', priča nam sadašnja vlasnica i nastavlja:

''Pirotehničar nam je kazao da je granata jako stara i da se najvjerojatnije radi o 'ostavštini' iz 2. svjetskog rata. Generacijama živimo u toj kući i nikada nismo niti pomislili da nam je cijelo vrijeme granata nad glavama.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša sugovornica kaže kako su krov sređivali 1983. godine, ali su mijenjali samo crijep tako da ni tom prilikom nitko ništa nije primijetio.

Što bi bilo da je pala?

''Pitala sam pirotehničara što bi bilo da je granata pala tijekom potresa, ali mi nije mogao dati precizan odgovor. Načelno, ona po njemu ne bi od samog pada trebala eksplodirati, ali s obzirom da su mehanizmi u njoj stari ipak nije sa stopostotnom sigurnošću mogao reći da do eksplozije ne bi došlo'', prepričala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne bih svoje podatke iznosila u javnost radi zaštite svoje obitelji, ali osjećam odgovornost upozoriti javnost i ljude koji rade na sanaciji objekata u centru Zagreba da pripaze jer tko zna što će se sve još pronaći s obzirom da su ovdje sve stari objekti'', zaključila je naša sugovornica.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo