brinula za tri sina / Stravično ubojstvo u susjedstvu: braća nasmrt pretukli slijepu majku pa je stavili u krevet

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Mještani Trgovišta kažu da je Javorki umro suprug prije više godina i da se od tada posvetila djeci koju je željela izvesti na pravi put

28.2.2018.
12:45
Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Braća Dejan (30) i Martin (38) Aleksić nasmrt su pretukli slijepu majku Javorku (68). Nakon zločina majku su stavili u krevet. Tek nakon tri dana su pozvali policiju i priznali ubojstvo, piše Alo. Žena je od zadobivenih ozljeda umrla 23. veljače u kući u Trgovištu u Srbiji. Za zločin se saznalo u ponedjeljak. Tijekom očevida na tijelu nesretne žene primijetili su brojne podljeve, a najviše su je udarali šakama po glavi.

"Braća su priznala da su ubili majku, ali dalje nisu htjeli surađivati. Oni su rekli da su je ubili u petak i da su je onda odnijeli u njezin krevet. Narednih dana razmišljali su kako da se riješe mrtvog tijela", kaže izvor blizak istrazi za Alo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim informacijama žena je bila slijepa, a imala je i psihičke probleme, ali to je nije spriječilo da sama odgaja tri sina. Mještani Trgovišta kažu da je Javorki umro suprug prije više godina i da se od tada posvetila djeci koju je željela izvesti na pravi put. Susjedi kažu da su Javorka, Martin i Dejan živjeli u neimaštini, ali da su se borili kako su znali.

"Nakon smrti supruga Javorka se nije udavala. Ona se posvetila djeci i radila je sve moguće poslove da bi ih prehranila.  Ništa nije odbijala samo da za njih zaradi nešto novca i osigura im hranu. Bila je uz djecu i kada su osudili Dejana zbog krađe. Stariji sin se oženio i otišao iz te bijede prije nekoliko godina", kaže susjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedini koji je donosio prihod bio je Martin. On je radio povremeno kao pogrebnik. Bio je kulturan. Svakome je izlazio u susret i pomagao koliko je mogao. Takav je bio i njegov brat Dejan kojeg sam zadirkivao jer je bio u zatvoru. On je u šali odgovarao da mu je u zatvoru bilo mnogo ljepše nego na slobodi. Dejan je govorio: 'U zatvoru se znaju pravila. Nisi gladan i radiš da ti vrijeme prođe. Tamo mi je bilo mnogo toplije nego u kući'. Braća su nam govorila da im je teško i da su više gladna nego sita", objašnjava susjed.

Mještani pričaju da su se braća dogovorila da će ubiti majku jer su navodno željeli otići u zatvor. Drugi tvrde da im je Javorka prebacivala što tako žive i što su više gladni nego siti. Braći je određeno zadržavanje od 48 sati, a onda će pred tužitelja.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo