ATUOM SE ZABIO U ZID / Stručnjak objasnio zašto je došlo do nesreće u Svetom Roku, vatrogasci iznijeli detalje: 'Morali smo rezati sve'

Vozač se jutros automobilom zabio u zid u tunelu Sveti Rok, srećom svi putnici u vozilu su preživjeli

21.8.2022.
19:23
VOYO logo

Ničim izazvan, ničim ometan, automobil talijanskih registarskih tablica zabija se u betonski zid tunela sveti Rok.

"U roku tri minute smo bili na mjestu nesreće. Dok smo stigli do tunela, ljudi koji su se zatekli tamo su počeli pomagati tim osobama koje su bile ozlijeđene u vozilu. Mislim da to nije bilo dobro. Morali smo izrezati sve, kompletno siceve i sve da bi tu osobu izvukli van", kazao je Milan Ročak, zapovjednik Vatrogasne postrojbe HAC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 20 minuta stigla je i hitna. Dvije osobe prevezene su u zadarsku, a dvije u gospićku bolnicu. svi su prošli s lakšim ozljedama. Inače, ova nesreća je u jutarnjim satima dovela i do velikih gužvi na autocesti.

"Oko 6 i 40 centar za nadzor i upravljanje prometom tunela Sveti Rok zaprimio je informaciju preko sustava videonadzora o teškoj prometnoj nesreći u tunelu u smjeru Zagreba. Nakon toga se pristupilo, iz sigurnosnih razloga, zatvaranju tunela Sv. Rok u oba smjera. Kolona u smjeru Dubrovnika je iznosila 3 kilometra, dok je drugi smjer, smjer Zagreb iznosila nekih 12 kilometara", kazao je Davor Bićanić, šef Središnjeg centra za nadzor i upravljanje prometom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
dramatične sekunde /

VIDEO Pogledajte trenutak kada je vozač punom brzinom udario u oplatu tunela Sv. Rok. Četvero je ozlijeđenih

Image
dramatične sekunde /

VIDEO Pogledajte trenutak kada je vozač punom brzinom udario u oplatu tunela Sv. Rok. Četvero je ozlijeđenih

Ovakav izlazak iz trake i udarac u zid, tvrdi sudski vještak za promet Goran Husinec, sigurno se dogodio zbog nepažnje vozača.

"Iz videosnimke nadzornih kamera vidljivo je da vozač uopće nije koncentrirano upravljao vozilom. To nam govori da je vjerojatno zaspao ili je koristio mobitel tako da on uopće nije pokušavao zadnje dvije sekunde ispraviti vozilo da vozilo okrene u suprotnu stranu, a ne da ode u lijevu stranu, u čvrsti betonski zid", kazao je Husinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreće u hrvatskim tunelima i nisu tako rijetka pojava, no vatrogasci rijetko kada vide baš ovako smrskane automobile iz kojih treba izvlačiti putnike.

"Ovo je dobro prošlo iz razloga jer taj sudar, moglo je biti na licu mjesta mrtvih ljudi", kazao je Ročak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HAC-a upozoravaju vozače - osim o brzini, vodite računa i o vlastitoj koncentraciji u vožnji, jer i jedan trenutak nepažnje može biti koban.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo