sd Stjepan Radić / Studenti opet na meti lopova: Lukavi kradljivac se predstavio kao djelatnik SC-a

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prevarant je bio vrlo ljubazan zbog čega nitko nije ni posumnjao da bi se moglo raditi o prijevari

27.7.2018.
20:00
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon završenih ispitnih rokova, mnogi zagrebački studenti vratili su se doma. Oni koji su zbog posla ili nekih drugih razloga morali ostati u Zagrebu smješteni su u studentski dom Stjepan Radić.

Studenti koji su živjeli u najpoznatijem zagrebačkom domu znaju da su tamo povremeno zabilježeni razni slučaji krađa. A upravo se to dogodilo u srijedu jednoj stanarki sedmog paviljona kojoj je ukraden novčanik iz sobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je napisala u Facebook grupi studentskog doma, pljačkaš se predstavio kao djelatnik SC-a i rekao da je došao obavijestiti studente o radovima. Riječ je o mladiću oko 25 godina, visokom oko 190 centimetara, kratke crne kose koji je na sebi nosio tamno plave ili crne hlače i majicu te crvene tenisice.

"Čujem ja neke glasove, priča on sa studenticama, ali nisam čula što. Ja sam se spremala za posao, izašla sam još na WC i zaustavio me. Rekao mi je da će ugasiti za pola sata vodu i neće je biti nekih sat–dva. Molio me da prevedem obavijest studenticama na katu koje ne govore hrvatskim jezikom. Rekao je da nemamo struje, a da bi nam to popravili, moraju ugasiti i vodu. Bilo mi je čudno jer se po njegovoj priči mora ugasiti voda da bi se popravila struja, ali nisam ništa posumnjala jer je znao da nemamo struje, a još se radilo i o kupaoni i kuhinji, tom dijelu", rekla je opljačkana studentica za Studentski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se nakon dvije-tri minute vratila u sobu primijetila je da su joj razbacane stvari po policama i da nema njezinog novčanika. Pokušala ga je pronaći jer je pomislila da ga je negdje zametnula. No, kako ga nije pronašla obratila se zaštitarima. Tamo je bio i zamjenik upravitelja koji je rekao da oni nisu nikoga poslali.

Pljačkaš je bio uistinu lukav jer je znao da će studenti povjerovati u laž da je djelatnik studentskog centra. Prema riječima jednog od stanara koji se susreo s njim, prevarant je bio vrlo ljubazan zbog čega nitko nije ni posumnjao da bi se moglo raditi o prijevari. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam u kupaoni dok je on drugima kucao po vratima i ljubazno objašnjavao svima koji su prolazili da će za oko pola sata nestati vode. Ponovio je to barem 500 puta svakome posebno, ali svi su mu se svejedno zahvalili. Mislim da je čak ulazio u sobu iako se nitko nije odazvao. Nakon nekog vremena me zanimalo ide li i u moju sobu pa sam provirio, on me primijetio i meni je isto tako ponovio da neće biti vode. Stvarno je bio ljubazan pa zato nitko nije ništa posumnjao", ispričao nam je očevidac.  

Zaštitari su pregledali snimke kamera, no na njima se vidi kako lopov bježi s novčanikom, ali ne vidi se njegovo lice. Novčanik su pronašli tek danas u blizini doma. Kako kaže opljačkana studentica, u njemu je sve osim, naravno, novca. Vrata sobe nije zaključala jer je išla u WC koji se nalazi svega dva koraka od njezine sobe. Također je rekla da nije očekivala da bi se nešto takvo moglo dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazna vrata sedmog paviljona nekoliko danas su bila otvorena pa je bilo tko mogao ući u paviljon. Sada su zaključana, a zatvoren je i ulaz u dom pored paviljona. S porte doma mole studente da ne ostavljaju otvorena ulazna vrata u paviljon te da jave ako primijete ikakve sumnjive radnje na području studentskog doma. 

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo